Image for Programsko inženjerstvo
Naslovnica
Stručni prijediplomski studij primijenjenog računarstva:

Programsko inženjerstvo

Ukoliko te zanima kako steći hrvatsku i britansku diplomu (diplomu Visokog učilišta Algebra i diplomu Goldsmiths, University of London), saznaj više na linku koji slijedi:

Saznajte više
 • Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj
 • Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina
 • Međunarodna razmjena s više od 100 institucija
 • Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

Sada je pravo vrijeme da se uključiš u igru i odlučiš studirati jednu od najtraženijih grana primijenjenog računarstva te postaneš ključni igrač na digitalnom igralištu.

Na našem stručnom prijediplomskom studiju očekuje te program skrojen po najsuvremenijim trendovima u industriji i prilagođen međunarodno priznatim standardima. To znači da ćeš s Algebrinom diplomom gotovo odmah biti spreman započeti poslovnu karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu.

Po završetku studija, imat ćeš sva potrebna znanja o programskom inženjerstvu, ovladat ćeš glavnim objektno orijentiranim jezicima .NET i JAVA, naučit ćeš programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sustave. U kojem god od ovih segmenata vidiš svoju budućnost, s Algebrinom diplomom joj zasigurno krećeš ususret s vjetrom u leđa.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na smjeru programskog inženjerstva?


Ovaj studij pruža ti vještine i znanja s kojim ćeš biti spreman započeti karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:


Studijski program je osmišljen prema preporukama sa europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

Poznavanje temeljnih koncepata računarstva

Upoznat ćeš se s osnovnim konceptima,strukturama i principima rada procesora,
računalnih sustava, računalnih mreža i njihovim komponentama.

Objektno orijentirano programiranje

Koliko jezika znaš, toliko vrijediš, a to je posebno važno u svijetu programiranja i programskog inženjerstva. Naučit ćeš se koristiti objektno orijentiranim jezicima kao što su .NET, C#, C+, C++, Python.

Internetske tehnologije

Naučit ćeš osnove HTML-a i pravila CSS-a. Ovladat ćeš programmeskim jezikom JavaScript i programiranjem web aplikacija u razvojnoj okolini .NET.

Mobilno programiranje

Naučit ćeš osmišljavati i razvijati interaktivne aplikacije i igre za mobilne platforme i usavršiti se u dizajniranju prilagođenih sučelja za platformu Android.

Uvod u računalne mreže

Savladat ćeš temeljne pojmove, strukture i principe računalnih mreža i njihovih sastavnih dijelova.

Organizacija i upravljanje tvrtkama

Saznat ćeš kako suvremene tvrtke funkcioniraju u digitalnoj tržišnoj ekonomiji, naučiti upravljati ljudskim potencijalima i razrješavati probleme vezane uz njih upotrebom konkretnih tehnika poslovnog odlučivanja.

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Izrada složenih računalnih aplikacija za desktop i web
  Radit ćeš na kreiranju aplikacija i pretvarati zahtjeve korisnika u funkcionalnosti, od analize tržišta do razvoja proizvoda.
 • Izrada računalnih aplikacija za mobilne uređaje
  Svakodnevno se rodi tisuću novih ideja za savršenu mobilnu aplikaciju koja će pokoriti tržište. Sudjeluj u stvaranju novog Instagrama, WhatsAppa ili Twittera.
 • Razvoj informacijskim sustavom i upravljanje njima
  Ovo je savršen posao za sve koji vole raditi na rješavanju problema u dinamičnom okruženju. Nadgledat ćeš instalaciju i rad složenih sustava i sudjelovati u strateškom planiranju i kontroli kvalitete.
 • Vođenje projekta razvoja aplikacija
  Vodit ćeš razvojne timove i brinuti o tome da svi dijelovi tih kompleksnih sustava funkcioniraju optimalno i u skladu s željama klijenata.

Primjer kolegija

PROGRAMIRANJE U JAVI (I i II)

Prilagodljivi, fleksibilni programmeski jezik s nama je već više od 20 godina. Dva vezana kolegija koja će te pripremiti za kreiranje objektno-orijentiranih aplikacija u najpopularnijem programskom jeziku, od osnova do naprednih mogućnosti. Vježbat ćeš na zadanim scenarijima, proći osnovne strukture, ali i naprednije funkcije poput programmeskih okvira RMI i JNDI i rada s nitima.

Saznaj više

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na stručnom prijediplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu prijediplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter