Studij

Programsko inženjerstvo

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 22 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Sada je pravo vrijeme da se uključiš u igru i odlučiš studirati jednu od najtraženijih grana primijenjenog računarstva te postaneš ključni igrač na digitalnom igralištu.

Na našem preddiplomskom studiju očekuje te program skrojen po najsuvremenijim trendovima u industriji i prilagođen međunarodno priznatim standardima. To znači da ćeš s Algebrinom diplomom gotovo odmah biti spreman započeti poslovnu karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu.

Po završetku studija, imat ćeš sva potrebna znanja o programskom inženjerstvu, ovladat ćeš glavnim objektno orijentiranim jezicima .NET i JAVA, naučit ćeš programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sustave. U kojem god od ovih segmenata vidiš svoju budućnost, s Algebrinom diplomom joj zasigurno krećeš ususret s vjetrom u leđa.

Preuzmi vodič za studente

Preuzmi brošuru

Traženo zanimanje

Znaš li da programski inženjeri već desetak godina čine polovinu ukupnog broja novozaposlenih u Hrvatskoj? Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš i Dreamspark Premium pretplatu na preko 160 Microsoftovih proizvoda.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na smjeru programskog inženjerstva studija primijenjenog računarstva

Ovaj studij pruža ti vještine i znanja s kojim ćeš biti spreman započeti karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:

Studijski program je osmišljen prema preporukama sa europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

Nastavni plan
Poznavanje temeljnih koncepata računarstva

Upoznat ćeš se s osnovnim konceptima,strukturama i principima rada procesora,
računalnih sustava, računalnih mreža i njihovim komponentama.

Objektno orijentirano programiranje

Koliko jezika znaš, toliko vrijediš, a to je posebno važno u svijetu programiranja i programskog inženjerstva. Naučit ćeš se koristiti objektno orijentiranim jezicima kao što su .NET, C#, C+, C++, Python.

Internetske tehnologije

Naučit ćeš osnove HTML-a i pravila CSS-a. Ovladat ćeš programskim jezikom JavaScript i programiranjem web aplikacija u razvojnoj okolini .NET.

Mobilno programiranje

Naučit ćeš osmišljavati i razvijati interaktivne aplikacije i igre za mobilne platforme i usavršiti se u dizajniranju prilagođenih sučelja za platformu Android.

Uvod u računalne mreže

Savladat ćeš temeljne pojmove, strukture i principe računalnih mreža i njihovih sastavnih dijelova.

Organizacija i upravljanje tvrtkama

Saznat ćeš kako suvremene tvrtke funkcioniraju u digitalnoj tržišnoj ekonomiji, naučiti upravljati ljudskim potencijalima i razrješavati probleme vezane uz njih upotrebom konkretnih tehnika poslovnog odlučivanja.

Vođenje projekata

Otkrit ćeš isprobane metode upravljanja projektnim timom i organizacije projekta od početne ideje do konačne izvedbe, stavljajući naglasak na učinkoviti pristup resursima i sistematično izvještavanje.

Prilagodljivost

Razvit ćeš način razmišljanja uz pomoć kojeg ćeš se znati prilagoditi različitim situacijama i izazovima i postati spreman na sve zahtjeve digitaliziranog svijeta.

Standardi COBIT, MOF, ITIL

Bolje ćeš se upoznati s razvojem, planiranjem i upravljanjem IT sustavima, u skladu s modernim tehnologijama, paradigmama, okolišima i protokolima.

Rad u dinamičnom okruženju

Zaboravi na jednolične i dosadne poslove. Projekti se često mijenjaju na dnevnoj bazi. Naučit ćemo te kako zadržati kontrolu u promjenjivim situacijama.

Timski rad na projektu

U radu na razvoju složenih poslovnih aplikacija sudjeluje velik broj stručnjaka. Naučit ćemo te kako biti timski igrač i u njemu postići maksimalnu učinkovitost.

Složene baze podataka

Upoznat ćeš se s načinom rada, razvojem, programiranjem i zaštitom koristeći se tehnologijama za baze podataka tvrtki Microsoft i Oracle.

Suradnja s vodećim tvrtkama potpuno je dvosmjerna. Ona s jedne strane omogućuje našim studentima priliku zapošljavanja u nekoj od tih kompanija, dok s druge strane te kompanije školuju svoje stručnjake na nekom od naših studija.

Poslodavci partneri

24 SATA Agencija za mobilnost i programere EU Agrokor Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
Amazon APO Atlantic APIS IT
Azvo BCC BILLA Canon
Carina Cateia Combis CROTEAM
CROZ Daikin Dalekovod DELL
Drap ERSTE Ericsson Google
GREY Hanfa Herbalife HiPP
HP HPA HT HZZHM
IBM in2DATA INFINUM infobip
INFODOM infosistem Karlovačka pivovara KINGICT
KONČAR KVAKA 25 LIDL McAfee
VIVERA VALAMAR Svijet medija Supranet
Span SIEMENS s&t RETEL
PLIVA Plinacro Perpetuum PBZ
McCANN mobendo Microsoft Mercedes
Nike Nacionalni centar MSTART ZET
Tekstil promet Rimac IMAGO Autocesta

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Izrada složenih računalnih aplikacija za desktop i web
  Radit ćeš na kreiranju aplikacija i pretvarati zahtjeve korisnika u funkcionalnosti, od analize tržišta do razvoja proizvoda.
 • Izrada računalnih aplikacija za mobilne uređaje
  Svakodnevno se rodi tisuću novih ideja za savršenu mobilnu aplikaciju koja će pokoriti tržište. Sudjeluj u stvaranju novog Instagrama, WhatsAppa ili Twittera.
 • Razvoj informacijskim sustavom i upravljanje njima
  Ovo je savršen posao za sve koji vole raditi na rješavanju problema u dinamičnom okruženju. Nadgledat ćeš instalaciju i rad složenih sustava i sudjelovati u strateškom planiranju i kontroli kvalitete.
 • Vođenje projekta razvoja aplikacija
  Vodit ćeš razvojne timove i brinuti o tome da svi dijelovi tih kompleksnih sustava funkcioniraju optimalno i u skladu s željama klijenata.

Primjer kolegija

PROGRAMIRANJE U JAVI (I i II)

Prilagodljivi, fleksibilni programski jezik s nama je već više od 20 godina. Dva vezana kolegija koja će te pripremiti za kreiranje objektno-orijentiranih aplikacija u najpopularnijem programskom jeziku, od osnova do naprednih mogućnosti. Vježbat ćeš na zadanim scenarijima, proći osnovne strukture, ali i naprednije funkcije poput programskih okvira RMI i JNDI i rada s nitima.

Saznaj više

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na preddiplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Ukoliko ste završili srednju strukovnu školu (svjedodžba o završnome radu) ili srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine („stara“ matura) ili srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske u mogućnosti ste upisati studij na Visokom učilištu Algebra putem polaganja prijemnog ispita iz matematike i engleskog jezika u proljetnom, ljetnom ili jesenskom upisnom roku.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.