Studij

Programsko inženjerstvo

 • Broj 1 u Hrvatskoj
 • Prvi Multimedijalni studij u hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena
 • Svjetski priznata diploma

Sada je najbolje vrijeme da se odlučiš studirati ovu uzbudljivu i vrlo traženu granu primjenjenog računarstva i osiguraš svoju poziciju na digitalnom igralištu.

Na našem preddiplomskom studiju očekuje te program prilagođen modernim trendovima u industriji, uz koji ćeš steći i svjetski priznate industrijske certifikate. To znači da ćeš s Algebrinom diplomom biti spreman za karijeru u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Kada ti uručimo zasluženu diplomu, znat ćeš sve o programskom inženjerstvu; ovladat ćeš danas ključnim .NET i JAVA objektno orijentiranim jezicima, naučiti programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sustave. Bilo gdje da vidiš svoju budućnost, s Algebrom joj krećeš ususret s vjetrom u leđima.

Traženo zanimanje

Znaš li da programski inženjeri već desetak godina čine polovinu ukupnog zapošljavanja u IT sektoru u Hrvatskoj? Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš i Dreamspark Premium pretplatu na preko 160 Microsoftovih proizvoda.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na smjeru programskog inženjerstva studija primijenjenog računarstva

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju programskog inženjerstva prenijet ćemo ti znanja i vještine koje te pripremaju za karijeru bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:

Studijski program je osmišljen prema preporukama sa europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

Nastavni plan
Poznavanje temeljnih koncepata računarstva

Upoznat ćeš temeljne koncepte, strukturu i principe rada procesora, računalnih sustava i računalnih mreža te njihovih komponenti.

Objektno orijentirano programiranje

Koliko jezika znaš, toliko vrijediš. A to je posebno važno u svijetu programskog inženjerstva. Naučit ćeš raditi s objektno orijentiranim programskim jezicima kao što su Java, .NET, C#, C++.

Web tehnologije

Savladat ćeš osnove HTML-a i pravila CSS-a. Naučit ćeš koristiti JavaScript jezik i programirati web aplikacije u .NET razvojnoj okolini.

Mobilno programiranje

Naučit ćeš planirati i izrađivati interaktivne aplikacije i računalne igre za mobilne platforme, i usavršiti se u dizajnu prilagođenog sučelja.

Složene baze podataka

Upoznat ćeš način rada te izradu, programiranje i zaštitu baza podataka na Microsoft i Oracle tehnologiji.

Organizacija i upravljanje poduzećem

Naučit ćeš kako moderna poduzeća funkcioniraju u tržišnoj ekonomiji i kako upravljati timovima i poslovanjem uz primjenu specifičnih tehnika poslovnog odlučivanja.

Vođenje projekata

Otkrit ćeš ispravne metode upravljanja timom i organizacijom projekta od početne ideje do izvedbe uz naglasak na učinkovitom pristupu resursima i sustavnom izvještavanju.

Prilagodljivost

Usvojit ćeš način razmišljanja uz koji ćeš se lako prilagoditi svakoj situaciji. Budi spreman na zahtjeve digitaliziranog svijeta.

Standardi COBIT, MOF, ITIL

Naučit ćeš kako izgraditi, planirati i upravljati IT sustavima u skladu s modernom metodologijom i protokolima.

Rad u dinamičnom okruženju

Zaboravi na jednolični, dosadni posao. Projektni zadaci se često mijenjaju na dnevnoj bazi. Naučit ćemo te kako sačuvati kontrolu nad situacijom kroz rad i uključenje u niz projekata još za vrijeme studija.

Timski rad na projektu

U izradi velikih i složenih poslovnih aplikacija često sudjeluje veća grupa stručnjaka. Pokazat ćemo ti kako biti dio tima i povećati učinkovitost, posebno u okviru završnog projekta koji izrađuješ na praksi kod poslodavca.

Osigurali smo ti stručnu praksu za vrijeme studija kod nekog od naših poslodavaca partnera u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihov se broj svake godine povećava, kako bi ti osigurao najbolju moguću podlogu za razvoj karijere.

Poslodavci partneri

Amphinicy CS Combis Nivas
Erste Hzzo Siemens In2
Mobis Končar Moj posao Sagena
Nova PBZ Storm computers Span

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Izrada složenih računalnih aplikacija za desktop i web
  Razvijat ćeš aplikacije i pretvarati zahtjeve korisnika u funkcionalnosti, od analize tržišta do stvaranja proizvoda.
 • Izrada računalnih aplikacija za mobilne uređaje
  Svakodnevno se rodi tisuću novih ideja za savršenu mobilnu aplikaciju koja će pokoriti tržište. Sudjeluj u stvaranju novog Instagrama, WhatsAppa, Twittera.
 • Razvoj i upravljanje informacijskim sustavom
  Savršen posao za sve koji vole rješavati probleme u dinamičnom okružju. Nadgledat ćeš instalaciju i djelovanje kompleksnih sustava, i sudjelovati u strateškom planiranju i kontroli kvalitete.
 • Vođenje projekta razvoja aplikacija
  Upravljat ćeš razvojnim timovima i brinuti se da svaki kotačić kompleksnog stroja legne na svoje mjesto, na vrijeme i u skladu sa željama klijenata.
 • Izrada poslovnih informacijskih sustava
  Kvalitetni informacijski sustavi mogu značajno povećati učinkovitost tvrtke, a za njihovu su izradu potrebni i stručnjaci iz područja programskog inženjerstva.

Primjer kolegija

PROGRAMIRANJE U JAVI (I i II)

Prilagodljivi, fleksibilni programski jezik s nama je već više od 20 godina. Dva vezana kolegija koja će te pripremiti za kreiranje objektno-orijentiranih aplikacija u najpopularnijem programskom jeziku, od osnova do naprednih mogućnosti. Vježbat ćeš na zadanim scenarijima, proći osnovne strukture, ali i naprednije funkcije poput programskih okvira RMI i JNDI i rada s nitima.

Naši studenti

Domagoj Penava

Domagoj je završio programsko inženjerstvo na Algebri. Sada radi kao security software developer u Clavisteru, švedskoj tvrtki specijaliziranoj za mrežnu sigurnost.

Vedran Mandić

Vedran je završio programski smjer na Algebri, nakon čega je postao suosnivač i CTO startupa Mogy.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na preddiplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Ukoliko ste završili srednju strukovnu školu (svjedodžba o završnome radu) ili srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine („stara“ matura) ili srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske u mogućnosti ste upisati studij na Visokom učilištu Algebra putem polaganja prijemnog ispita iz matematike i engleskog jezika u proljetnom, ljetnom ili jesenskom upisnom roku.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.