Image for Sistemsko inženjerstvo
Naslovnica
Preddiplomski stručni studij primijenjenog računarstva:

Sistemsko inženjerstvo

Ukoliko te zanima kako steći hrvatsku i britansku diplomu (diplomu Visokog učilišta Algebra i diplomu Goldsmiths, University of London), saznaj više na linku koji slijedi:

Saznajte više
 • Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj
 • Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 24 godine
 • Međunarodna razmjena s više od 100 institucija
 • Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

Sistemski inženjeri su druga najtraženija skupina IT stručnjaka u Hrvatskoj. Ako se odlučiš za ovu karijeru, očekuje te multidisciplinarni posao koji svakodnevno donosi nove, zanimljive izazove.


Ovaj smjer je savršen odabir za tebe ako voliš razmišljati izvan zadanih okvira, pronalaziti rješenja kompleksnih problema ili jednostavno stvarati red iz kaosa.

Po završetku studija, znat ćeš sve što je potrebno za primjenjivanje i održavanje složenih informacijskih sustava koji se zasnivaju na najsuvremenijoj tehnologiji današnjice. Trogodišnji preddiplomski stručni studij sistemskog inženjerstva daje ti vještine i znanja pomoću kojih ćeš moći izgraditi karijeru u stvarnom svijetu IT sistemskog inženjerstva bilo gdje u svijetu.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na studiju sistemskog inženjerstva


Na trogodišnjem preddiplomskom stručnom studiju sistemskog inženjerstva prenijet ćemo ti znanja i vještine koje te pripremaju za karijeru bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:


Studijski program je osmišljen prema preporukama sa europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

RAČUNALNA ARHITEKTURA

Prvo ćeš se upoznati s građom računala i
naučiti od kojih je sve komponenata sastavljen
hardver. Učit ćeš o unutarnjoj logici i arhitekturi
računala, aritmetičkim i logičkim uputama,
brojčanim sustavima i kodovima, složenim
kombinacijskim logičkim sklopovima, matičnim
pločama, procesorima s jednom i više jezgara,
različitim tipovima memorije i još mnogo toga.

RAČUNALNE MREŽE

Ovo je jedno od osnovnih područja našeg
studija sistemskog inženjerstva. Računalna
mreža omogućuje komunikaciju unutar i između
IT sustava, ona je vezivno tkivo koje sve ostalo
drži na okupu. Na kraju ovog vrlo zanimljivog
i sadržajnog putovanja, bit ćeš spreman
implementirati najsloženije mreže koje se danas
upotrebljavaju u suvremenim IS sustavima.

OPERATIVNI SUSTAVI

Vjerojatno već znaš da se danas svi koriste
nekom vrstom operativnog sustava u obavljanju
svog posla. Operativni sustavi su kao mozak
koji obavlja sve izračune i donosi sve odluke. Na
kraju ovog studija, upotrijebit ćeš svoj mozak
i sve vještine i znanja koje stekneš na studiju
za pokretanje i prilagođavanje infrastrukture
operativnih sustava modernih kompanija i
održavati ih u savršenom stanju.

SIGURNOST

Sigurnost je vrlo važan dio IT sustava i kao
sistemski inženjer ti si odgovoran za održavanje
visoke razine sigurnosti informacijskog sustava.
Nakon što položiš sve potrebne kolegije,
moći ćeš implementirati različite sigurnosne
tehnologije u žične i bežične mreže, provoditi
očvršćivanje operativnih sustava i koristiti se
vatrozidovima iduće generacije za izgradnju
sigurnih kanala preko javne mreže kako bi
se udaljeni korisnici mogli sigurno spajati sa
središtem tvrtke.

BAZE PODATAKA

Kao sistemski inženjer bit ćeš zadužen za
instalaciju, održavanje i zaštitu ove ključne
komponente IT sustava. Bez baza podataka, ne
bi bilo nikakvog odaziva, čak ni tvoja lozinka za
prijavu ne bi radila. U ovom dijelu studija, naučit
ćeš sve o bazama podataka i njihovoj ulozi u
informacijskom sustavu. Znanje i vještine koje
ovdje stekneš vrlo su tražene na tržištu rada.

POSLOVNI INFORMACIJSKI SUSTAVI

Ako prikupiš mnogo podataka i čak iz njih
izvučeš informacije i stekneš znanje, to neće
biti od velike koristi za poslovanje, ako te
informacije ne znaš organizirati na način koji
će biti smislen tvojim klijentima. Zato je važno
naučiti kako rade i kako se implementiraju
sustavi ERP, CMS i CRM te kako oni djeluju kao
potpora poslovnom odlučivanju.

MEKE VJEŠTINE

Ako misliš da meke vještine nisu važne
u današnjem dinamičnom svijetu punom
raznolikosti, varaš se. Neophodno je važno da ti
kao sistemski inženjer možeš jasno komunicirati
i predstaviti rješenja tako da ih klijenti i partneri
mogu razumjeti. To je ključno kako bi ti mogao
učinkovito provesti svoje zamisli. To je ono
što čini razliku između tehničara i sistemskog
inženjera šampiona.

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Upravitelj sigurnosti informacijskih sustava
  Preuzmi brigu za čitav sustav sigurnosti. Isplaniraj ga, postavi i brini se za njegovo održavanje.
 • Razvoj i upravljanje informacijskim sustavima
  Ovo je savršen posao za sve koji vole rješavati probleme u dinamičnom okruženju. Nadgledat ćeš instalaciju i rad kompleksnih sustava te sudjelovati u strateškom planiranju i kontroli kvalitete.
 • Vođenje IT projekata
  Stručnjaci s dobrim poznavanjem metodologije projekta važan su čimbenik u upravljanju širokim nizom projekata u području informacijskih tehnologija.
 • Razvoj poslovnih informacijskih sustava
  Visokokvalitetni informacijski sustavi uvelike mogu povećati konkurentnost tvrtke, a za njihovu izradu potrebni su stručnjaci iz područja sistemskog inženjerstva.

Primjer kolegija

Virtualizacija IT infrastrukture

Postupak kojim stvaramo virtualnu inačicu nečega fizičkog, bilo da se radi o hardverskoj platformi, mrežnim resursima ili skladištenju podataka. Na kolegiju ćemo saznati koje su sve virtualizacijske tehnologije dostupne na tržištu i uspoređivati njihove prednosti i mane. Naučit ćeš kako izabrati najučinkovitije virtualizacijsko rješenje za bilo koji problem. Bavit ćemo se i udaljenom administracijom, postavkama virtualnih mašina i SCVMM-om.

Saznaj više

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na preddiplomskom stručnom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Ukoliko ste završili srednju strukovnu školu (svjedodžba o završnome radu) ili srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine („stara“ matura) ili srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske u mogućnosti ste upisati studij na Visokom učilištu Algebra putem polaganja prijemnog ispita iz matematike i engleskog jezika u proljetnom, ljetnom ili jesenskom upisnom roku.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp

Hogyan válasszam ki a legjobb online kaszinót ma?

Keresi a legjobb nem Gamestop kaszinók listáját az Egyesült Királyságban ma? Jó helyen jársz! Senki sem szereti megvárni, amíg a Gamestop önkizárása véget ér, és ezt nagyon jól megértjük. Csapatunk alapos kutatást végzett, hogy megtalálja és tesztelje az Egyesült Királyságban elérhető, Gamestop által nem blokkolt online kaszinóoldalakat. Nem volt könnyű megtalálni a legjobb és legbiztonságosabb szerencsejáték-oldalakat. Kiválasztottuk a legelismertebb nem szerencsejáték-kaszinókat, amelyek online nyerőgépeket és egyéb szerencsejátékokat kínálnak, hogy folytathassák szerencsejátékos kalandját. Ezek a kaszinóüzemeltetők szívesen látják az Egyesült Királyságból kizárt játékosokat, még akkor is, ha Ön most regisztrált. Nagyszerű bónuszokat, valamint kényelmes fizetési módokat talál az Ön kényelme érdekében. Népszerű kérdés a Google keresőjében, hogy hogyan lehet megkerülni a GamStopot, és van-e rá mód. Már megadtuk Önnek a megkerüléséhez szükséges lépéseket. De gondoskodtunk arról is, hogy ezek az egyesült királyságbeli kaszinóoldalak más önkizárási eszközökkel is rendelkezzenek arra az esetre, ha szüksége lenne rájuk. Ahhoz, hogy egy online kaszinó felkerüljön a legjobbak listájára, nem elég, ha a GamStop nem fér hozzá. Valójában csak azokat a játékplatformokat választottuk ki gondosan, amelyek a legjobb szoftverszolgáltatókkal működtek együtt, így fantasztikus játékválasztékot kínálunk. Listánk tetején olyan non-stop kaszinókat talál, amelyekben nincs befizetési bónusz. Ez egyszerűen azért van, mert minden új játékos szereti az ingyenes ajándékot, és nincs ok arra, hogy ne tegye. A nulla befizetési bónuszok mellett olyan üzemeltetőket is bevontunk, amelyek nagy befizetési promóciókkal rendelkeznek. Ezen az oldalon megtudhatja, hogy szakértőink melyik svájci online kaszinót ajánlják. Az interneten több száz kaszinóoldalt teszteltünk és értékeltünk, amelyek svájci játékosokat fogadnak. Ebben az esetben a legfontosabb kritériumokat értékelték, mint például a licencek, a biztonság, a kaszinójátékok, a bónuszok, az ügyfélszolgálat és a többi játékos tapasztalata a kaszinó tesztelése során. A kapott ajánláslistában vizuálisan láthatja a tesztek nyerteseit. A legjobb svájci online kaszinó az első helyet foglalja el a rangsorban. Emellett részletesen elmagyarázzuk, mi változott a svájci jogban az elmúlt néhány évben. Ezután megtudhatja, hogy a helyi játékosok miért választhatnak online kaszinókat a világ minden tájáról, és mi teszi őket a legbiztonságosabb webhelyekké. Természetesen a bónuszajánlatokat és a játékok választékát is górcső alá vették. Részletesen bemutatjuk, hogy mi került kiemelésre, és mire számíthat a kiemelt oldalakon. Tehát olvass tovább itt, ha svájci vagy és valódi pénzben szeretnél online játszani.

Népszerű online kaszinó fizetési módok

TTudta, hogy mobiltelefonszámlájával könnyedén befizethet a kaszinóba? Néhány kattintással kényelmesen, otthonról vagy útközben is befizethet egy online kaszinóba, és mobiltelefonjával fizetheti ki számláját. Ebben a cikkben ezt a biztonságos és kényelmes fizetési módot tekintjük át. Tippeket osztunk meg a mobiltelefonszámla befizetésével kapcsolatban, és bemutatjuk, hogyan működik ez az innovatív fizetési mód. Telefonon is tájékoztatjuk Önt az előnyökről és a kaszinószámlája finanszírozásához szükséges lépésekről. A kaszinójátékokat teljes egészében mobiltelefonszámlájával fizetheti banki adatok nélkül. Egyszerűen szöveges üzenetet kap okostelefonján vagy iPhone-ján, és beírja a kódot a böngészőbe! Néha egy online kaszinóban, ahol mobiltelefonon fizet, előfordulhat, hogy igennel vagy igennel kell válaszolnia egy szöveges üzenetre. Máris könnyedén felhívhatja mobiltelefonján a választott online kaszinót, és játszhat kedvenc játékaival. Az online kaszinóban a mobiltelefonos fizetésnek köszönhetően mindig és mindenhol készen áll arra, hogy játsszon egy mobil élő kaszinóban, vagy próbáljon ki különböző nyerőgépeket. Az Euteller kaszinók 2022-ben is egyre népszerűbbek. Az Euteller Casino nagyszerű választás, ha gyors és biztonságos módot keres számlája finanszírozására. Az online kaszinók és az általuk játszott játékok száma kezd szinte korlátlannak tűnni, és az Euteller fizetési módot használó új kaszinók eltűnhetnek. A kaszinó és a játék kiválasztása mellett a játékosnak azt is ki kell választania, hogy a szolgáltató melyik fizetési módot kívánja befizetni. Mivel rengeteg munka vár a kaszinó és a játék kiválasztásánál, reménykedhet benne, hogy a fizetési mód már nem okoz fejfájást, így az Euteller kaszinó az egyik egyszerű lehetőség lehet. Megmondjuk, miért érdemes az Eutellert választani. Az Euteller lehetővé teszi, hogy bárhol, bármikor játsszon, ami természetesen a hétvégékre is vonatkozik. Maga az Euteller nem állítja le a hétvégi pénzátutalásokat, így a hétvégi kifizetése attól függ, hogy melyik online kaszinóban játszik.