fbpx
Image for Internetski marketing
Studijski programi
Stručni kratki studij:

Internetski marketing

Upiši jedini stručni kratki studijski program u Hrvatskoj. Osiguraj svjedodžbu 5. razine i uspješno nastavi svoje obrazovanje!

Po završetku ovog studijskog programa nastavi svoje školovanje u visokom obrazovanju i upiši se na drugu godinu stručnog prijediplomskog studija digitalnog marketinga te stekni diplomu prvostupnika!
 • Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj
 • Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina
 • Međunarodna razmjena s više od 100 institucija
 • Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

Prema novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti za učenike srednjih škola koji nemaju položene ispite državne mature ne postoji mogućnost upisa studija razine 6, čak ni putem prijemnog ispita. Stoga Visoko učilište Algebra, ove godine pokreće studij razine 5, jedini takav u Hrvatskoj – Stručni kratki studij internetskog marketinga.

Stručni kratki studij internetskog marketinga osmišljen je kako bi srednjoškolci koji nemaju položene ispite državne mature imali mogućnost daljnjeg obrazovanja što uključuje učenike trogodišnjih i četverogodišnjih strukovnih škola.

Dvogodišnji stručni kratki studij internetskog marketinga priprema studente za karijeru u području marketinških komunikacija s naglaskom na internetske komunikacijske kanale. Ovaj program osigurava studentima konkurentnost na domaćem i inozemnom tržištu rada, ali omogućava i daljnje studiranje i vertikalnu mobilnost!

Osim konzultacija sa stručnjacima iz industrije, prilikom izrade studijskog programa, vodilo se računa o usporedbi studijskog programa sa studijskim programima unutar istog područja u Hrvatskoj i inozemstvu, te na aktualne potrebe tržišta.

Uz usvajanje teorijskih znanja i stvarnih primjera iz radne okoline, obavezni dio programa je praksa koja će omogućiti studentima iskustvo rada i primjene naučenih znanja. Projektna će nastava omogućiti studentima dodatni razvoj vještina planiranja, vođenja i timske komunikacije te kolaboracije na provedbi projektnih aktivnosti.

Visoko učilište Algebra provodi stručni prijediplomski studij digitalnog marketinga iza kojeg stoji već osam uspješnih generacija studenata, a i ishodi učenja tog studijskog programa, bili su uzor u kreiranju dvogodišnjeg programa ovog kratkog stručnog studija.

Stručni kratki studij internetskog marketinga jedini je jedini takav studij u Hrvatskoj, ali i jedan od rijetkih u Europi. Slični studijski programi provode se još samo u razvijenim zemljama Beneluxa i skandinavskim zemljama.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na stručnom kratkom studiju internetskog marketinga?


Tijekom stručnog kratkog studija internetskog marketinga usvojit ćeš vještine i znanja koja te pripremaju za karijeru u stvarnom poslovnom svijetu u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:


Marketinški procesi

Naučit ćeš objasniti društvene, ekonomske, pravne i psihološke procese u marketinškom okruženju i njihove uzroke i posljedice.

Tržišne komunikacije

Naučit ćeš kako analizirati i postupiti u situacijama i izazovima iz područja tržišnog komuniciranja koristeći temeljne ekonomske pojmove, ponašanje potrošača te specifičnosti komunikacijskih kanala i medija.

Poslovna komunikacija

Razvijat ćeš komunikacijske vještine i naučiti kako odabrati optimalne koncepte verbalne i neverbalne komunikacije, kako ih primijeniti u poslovnoj komunikaciji, voditi poslovnu komunikaciju na odgovarajućoj razini te planirati, pripremati, producirati i održavati sadržajne prezentacije.

Marketinške kampanje

Naučit ćeš kako osmisliti komunikaciju na online komunikacijskim kanalima, odrediti optimalne postavke platforme, optimizirati komunikaciju i postavke prema postignutim rezultatima te ocijeniti uspješnost postignutih ciljeva.

Analiza marketinških kampanja

Upoznat ćeš alate i steći znanja kako analizirati uspješnost marketinške komunikacije na odgovarajućim kanalima korištenjem integriranih analitičkih alata.

Marketinško savjetovanje

Naučit ćeš kako koristiti odgovarajuće poslovne alate te preporučiti strategije i tehnike upravljanja projektima i procesima.

Korisničko sučelje (UX)

Razvit ćeš vještine osmišljavanja korisničkog sučelja prilagođenog prikazu i korištenju na različitim uređajima s ciljem postizanja optimalnog korisničkog iskustva.

Vizualni identitet

Steći ćeš znanja i usvojiti zakonitosti vizualne komunikacije u kontekstu ostvarivanja marketinških komunikacijskih ciljeva.

Samostalan i timski rad

Dodatno ćeš razvijati vještine samostalnog rada, ali i učiti kako funkcionirati u timu. Naučit ćeš izvršavati zadatke u suradnji s kolegama u skladu s rokovima i u sklopu marketinških projekata u često promjenjivim uvjetima poslovanja.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

 • Marketinški specijalist
  Postani stručnjak koji se bavi različitim aspektima marketinga - istraživanja tržišta, razvoj marketinških strategija ili analize kampanje. Sigurno je da ti s ovim zanimanjem nikad neće biti dosadno!
 • Specijalist za digitalni marketing
  Kreiraj inovativne digitalne kampanje i stvaraj uspješne digitalne strategije! Uz najmodernije tehnologije ovladaj digitalnim kanalima i nebrojenim mogućnostima koje pružaju od kreacije, optimizacije i realizacije online sadržaja!
 • Specijalist za društvene mreže
  Kako komunicirati s digitalnom zajednicom, što je doseg, a što impresija, kolika je zbilja moć “lajka”, i kako funkcioniraju algoritmi društvenih mreža? Kao specijalist za društvene mreže imat ćeš odgovore na sva mala i velika pitanja vezana uz marketing funnel!
 • Specijalist za internetsko oglašavanje
  Planiraj i implementiraj inovativne online oglašivačke kampanje koristeći različite alate i platforme. Otkrij i sve digitalne tajne kako pametno optimizirati kampanju i postići vrhunske rezultate!

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati jednog izvrsnog studenta na stručnom kratkom studiju s ukupnim iznosom dvogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Stipendija je dostupna za jednog vrhunskog pristupnika koji je tijekom srednjoškolskog obrazovanja iz svih razreda ostvario ukupan minimalni prosjek ocjena od 4,9.

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te na takav način pružiti vrhunske uvjete studiranja onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja koja će dokazati s priloženom dokumentacijom Zamolbi za dodjelu financijske potpore. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je samo za studente koji se upisuju u prvu godinu studija. Prijava za financijsku potporu obavlja se dostavom zamolbe i životopisa te dokumentacije kojom se dokazuju svi navodi iz zamolbe i životopisa.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne studente koji su ostvarili visoke prosjeke ocjena tijekom srednjoškolskog obrazovanja kao i studente dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada, odnosno studente koji su ostvarili zapažene rezultate za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja. Prijava za stipendiju obavlja se dostavom zamolbe i životopisa te dokumentacije kojom se dokazuju svi navodi iz zamolbe i životopisa.

Mogu putem polaganja prijemnog ispita na Visokom učilištu Algebra iz matematike i engleskog jezika u slučaju da su kandidati završili trogodišnju ili četverogodišnju strukovnu školu (Svjedodžba o završnom radu)

Podijeli: Facebook Twitter