fbpx
Naslovnica

European Silicon Valley

Sektor tehnologija u Irskoj zapošljava više od 105.000 ljudi, od toga je 75% zaposlenih u multinacionalnim kompanijama, a ostali u domaćim tvrtkama iz digitalnog tehnološkog sektora. U posljednje tri godine, tehnološke tvrtke, otvorile su više od 17.500 radnih mjesta. Isto sektor zaslužan je za 40% nacionalnog izvoza, te je sjedište 10 najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu. Irska postaje središte tehnološkog svijeta.

Nedavno opširno istraživanje koje je početkom lipnja objavio UPC (europska podružnica Liberty Global Inc., vodećeg svjetskog telekomunikacijskog i televizijskog operatera) predviđa, kao rezultat rasta širokopojasnih usluga i ukupne digitalizacije društva, industrije i trgovine, otvaranje 150 000 novih radnih mjesta u području tzv. Internet ekonomije u Irskoj, do 2020. godine.

Isto tako, u ovom periodu predviđa se i rast vrijednosti Internet ekonomije u Irskoj, od trenutnih 8.4 milijardi na 21.1 milijardi eura (10% od BDP-a).

Ohrabrujuće za sve koji tek dolaze na tržište rada je i to da je čak 59% tvrtki u ovom istraživanju potvrdilo da u sljedeće dvije godine planira zapošljavanje novog kadra s jakim naglaskom na vještine i znanja koje pokrivaju analitiku, programiranje, društvene medije i digitalni marketing.

Spomenuto istraživanje samo je još jedna u nizu potvrda Irskoj kao europskoj Silicijskoj dolini, o čemu govore i navodi s početka ovog teksta koje iznosi ICT Ireland, vodeće predstavničko tijelo tehnološkog sektora u Irskoj.

Sasvim je jasno kako će ovaj eksplozivni sektor irske ekonomije i dalje zahtijevati konstantan priljev stručnog, visokokvalificiranog i diplomiranog kadra u godinama koje slijede, pojedinaca koji će svojim specijaliziranim znanjima i vještinama pridonijeti razvoju europske Silicijske doline.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.