Image for Studiranje na Visokom učilištu Algebra imalo je ogroman utjecaj na razvoj mog znanja i vještina
Naslovnica

Studiranje na Visokom učilištu Algebra imalo je ogroman utjecaj na razvoj mog znanja i vještina

Koliko često čujete priču o nekome tko je u potpunosti odlučio promijeniti svoj život i preseliti se u…. Zagreb? Prije nepune 3 godine odlučio je to Mohamed Hafez koji je iz Kaira doselio u

Zagreb kako bi studirao na diplomskom studiju digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. I tada njegova priča tek postaje zanimljiva.

“Ponekad u životu jednostavno odlučite napustiti dom, svoju zonu komfora, s vjerom da će sve poći na dobro i zaronite u nepoznato. Tako sam odlučio, ali to nije bio slučajan potez već dobro isplaniran, organiziran i proračunat.” - ispričao nam je Mohamed s izražajem lica kao da to sve nije velika stvar - “Znao sam da želim izgraditi karijeru u području digitalnog marketinga i kada sam 2017. godine surfajući naletio na Visoko učilište Algebra, bio je to jedan od tek nekoliko diplomskih stručnih studija digitalnog marketinga u svijetu.

Ova činjenica me iznenadila s obzirom da sam napravio zbilja detaljnu potragu. Zatim sam u kurikulumu pronašao kolegije kao što su Digitalni podaci u marketingu, Marketinške strategije temeljene na podacima, Strateško upravljanje digitalnim kampanjama, Kritičko razmišljanje i slične te sam iskreno bio oduševljen.

Mogu reći da prirođeno imam analitički karakter pa su mi ti kolegiji savršeno odgovarali.

Pripremio sam se, prijavio, prihvatili ste me, organizirao sam se i preselio u Zagreb”.

Studiranje na Algebri

Budući da "Stalna na tom svijetu samo mijena jest…" (Heraklit, Petar Preradović) na Visokom učilištu Algebra smo uveli neke nove stvari 2017. godine: novi kolegiji, nastava na engleskom jeziku na diplomskom studiju… Uvijek nešto novo. Na uvodnom predavanju sam upoznao Mohameda, jednog od prvih redovnih studenata stranaca, kojemu sam imao priliku predavati. Kako je nastava odmicala, njegova zainteresiranost i kritičnost su ga sve više isticali. Na završetku semestra je privukao pažnju neuobičajeno opuštenom i samouvjerenom prezentacijom završnog projekta tijekom koje nije samo reproducirao stečeno znanje već je u vizualnu analizu unio inovativne elemente koji nadilaze granice zadane opsegom projektnog zadatka. - priča nam Zdravko Kunić, predavač na diplomskom studiju.

Mohameda je oduševio studij i kako je digitalni marketing širok pojam, odlučio se više razvijati u podatkovnom smjeru posvetivši više pažnje i prakse takvim kolegijima. Uz to, Mohamed se paralelno uz studij zaposlio u tvrtki Foreo, te remotely kao freelancer radio za nekoliko klijenata diljem svijeta.

“Radeći za vrijeme studija imao sam priliku usavršiti područja interesa. Sve se svodi na raditi pravi posao na pravom mjestu u pravo vrijeme.” uz smijeh dodaje Mohamed.

“Od prvog dana na Visokom učilištu Algebra osjećam se vrlo ugodno. To je mjesto koje odiše dobrodošlicom, mlado je, digitalno, cool i ispunjeno nevjerojatnom pozitivnom energijom. Studiranje na Visokom učilištu Algebra imalo je ogroman utjecaj na razvoj mog znanja i mojih vještina.” Mohamed uz to dodaje kako mu je diplomski studij omogućio bogati strateški pogled na marketing i razumijevanje dubine digitalnog marketinga.

Asistent na studiju

Nedugo nakon završetka studija Mohamed je kontaktirao profesora Kunića s pitanjima o smjeru u kojem bi se trebao usavršavati u području poslovne analitike. Nakon nekoliko mailova, s obzirom da još nije krenula pandemija, našli su se na kavi da razmijene mišljenja.

Razgovor ih je doveo do česte teme u akademskom krugu, a to je da se najbolje možeš stručno usavršiti poučavajući druge, na što je Zdravko predložio da Mohamed postane asistent na njegovom kolegiju. A Mohamed je to bez zadrške, na Zdravkov veselje i prihvatio. “Ozarenog lica mi je naizust ispričao pregršt novih ideja, potpuno u skladu s osobinama koje sam očekivao od kandidata za asistenta, a to su osim znanja, one tri riječi nespomenute u uvodu: znatiželja, kritičnost i samoinicijativnost. Danas, nekoliko mjeseci kasnije, te ideje već provodi u djelo “ kaže profesor Kunić.

Život u Hrvatskoj

Pitali smo, za kraj Mohameda kako mu se sviđa život u Hrvatskoj, na što je veselo odgovorio.

“Sretnik ste ako živite u Hrvatskoj, u srcu stare Europe, u jednoj zemlji u kojoj je sve dovoljno malo, a opet dovoljno veliko. Život u Hrvatskoj je miran i uravnotežen i omogućava da imate sve što je važno i daje smisao.”

 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp