Image for Tvoj destinacija za život i učenje
Naslovnica

07.08.2022

Tvoj destinacija za život i učenje

Hrvatska

Jedna smo od najbogatijih europskih zemalja po prirodnoj raznolikosti koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, digitalnih nomada i međunarodnih studenata u potrazi za netaknutom prirodom, opuštenom životnom stilu i karijernim prilikama u digitalnim industrijama. Članica Europske unije, Hrvatska se smatra jednom od najsigurnijih zemalja na svijetu prema Globalnom Mirovnom indeksu za 2021. godinu, koji objavljuje Institut za ekonomiju i mir (IEP). Nedavno istraživanje od strane Landgeist-a, također potvrđuje sigurnost naše zemlje: smješteni smo na drugo mjesto (odmah iza susjedne Slovenije) po osjećaju sigurnosti za vrijeme noći.

  • Hrvatska je jedno od najsunčanijih mjesta u Europi i jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu!

Nadaleko poznata po predivnoj obali Jadranskog mora, sunčanim otocima i svjetski poznatim sportašima, Hrvatska je također I zemlja izumitelja poput Nikole Tesle, Ruđera Boškovića kao i dom izuma i inovacija koje su preobrazile ljudski život, a danas su u svakodnevnoj upotrebi: izmjenična električna struja, električni transformatori i vodovi, penkala, kravata. Hrvatsk krajolik je prepoznat i u Hollywoodu: Game of Thrones, Star Wars, Mama Mia, Captain America i mnoga druga filmska ostvarenja snimana su u Hrvatskoj. Kao studijska destinacija, Hrvatska slijedi Bolonjski proces i nudi studentima mogućnost preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih stručnih studija diljem zemlje. Duga obrazovna tradicija proizlazi iz javnih sveučilišta koja nude sveučilišne studije usmjerene na teoriju i znanost, dok privatni sveučilišni sektor kojem pripada I Visoko učilište Algebra uglavnom nudi stručne studije koji studente osposobljavaju s primjenjivim znanjima i vještinama traženim na relevantnom tržištu rada u industriji.

Zagreb

Populacija glavnog grada čini jednu četvrtinu cjelokupnog stanovništva istovremeno zadržavajući atmosferu “malog velikog” grada: udobnost manjih gradova i prednosti europskih prijestolnica. Uz izvrsnu mrežu javnog prijevoza, istraživanje Zagreba je lak zadatak. Grad znanosti i kulture dom je više od pedeset muzeja i galerija te privatnih umjetničkih zbirki te dvadesetak kazališta i glazbenih objekata. Zagreb je živahan multikulturni grad bez obzira na godišnje doba: ljeti možete uživati u aktivnostima na otvorenom i događanjima kao što su piknici, sportovi, zabave na krovovima, kina i festivala na otvorenom, dok zima donosi pravi božićni ugođaj sa svojim tradicionalnim adventskim razdobljem: božićni sajmovi nude obilje zabave, tradicionalnih i autohtonih hrvatskih jela, jedinstvenih događanja i umjetnosti.

  • Zagreb, kao jedan od najstarijih europskih gradova, nije samo administrativni, već i gospodarski, diplomatski i kulturni centar Hrvatske s gotovo milijun stanovnika.

Danas je Zagreb sveučilišni grad s četrdesetak visokoškolskih ustanova i studentskom populacijom koja čini 1/10 gradskog stanovništva, a povijest obrazovanja seže u sredinu 14. stoljeća s prvom gradskom (osnovnom) školom do 16. stoljeća koje donosi prvu srednju školu i osnivanje prvog sveučilišta. Kvaliteta visokog obrazovanja, obilje aktivnosti i mjesta za istražiti i iskusiti, troškovi života usklađeni sa studentskim budžetom čine Zagreb studentskom destinacijom iz snova. Joj, jesmo li spomenuli da su najbliže plaže udaljene dva sata vožnje od Zagreba?

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.