Image for Udruga za poticanje obrazovanja Servus stipendira buduće studente računarstva!
Naslovnica

Udruga za poticanje obrazovanja Servus stipendira buduće studente računarstva!

Udruga za poticanje obrazovanja Servus stipendira buduće studente računarstva!

Udruga za poticanje i razvoj obrazovanja - Servus stipendirat će dvoje studenata preddiplomskih stručnih studija računarstva na Visokom učilištu Algebra. Stipendija je namijenjena potencijalnim studentima slabijeg imovinskog stanja, a pokriva sve tri godine preddiplomskog studijskih programa iz područja računarstva.

Udruga za poticanje i razvoj obrazovanja - Servus u novoj će akademskoj godini stipendirati dvoje studenata slabijeg imovinskog stanja koji upišu neki od preddiplomskih stručnih studija iz područja računarstva (programsko inženjerstvo, sistemsko inženjerstvo ili multimedijsko računarstvo) na Visokom učilištu Algebra. Stipendija je namijenjena pojedincima koji imaju želju i ambiciju te potencijal završiti studij ove vrste ali si ga, zbog imovinske situacije, do sada nisu mogli priuštiti.

Suradnja udruge Servus i Visokog učilišta Algebra odvija se već drugu godinu zaredom, a ovogodišnji stipendijski fond je dosegao skoro 200.000,00 kuna. Prošlogodišnja iskustva s ovim načinom stipendiranja izuzetno su pozitivna, a kandidat kojem je ista dodijeljena izvrsno napreduje te će uskoro ispuniti uvjete za upis više godine preddiplomskog studija. Cilj udruge jest, između ostaloga, nastaviti i dodatno razraditi ovaj održivi projekt koji potiče stipendirane studente na razmišljanje o važnosti obrazovanja kako bi i sami, za koju godinu, predložili svoje buduće kolegice i kolege koje bi vrijedilo stipendirati.

„Vjerujemo da obrazovanje danas utječe na životne prilike koje će nam se otvoriti sutra“,  naglašavaju iz udruge Servus. „Svaki čovjek treba ući u odraslu životnu dob sa znanjem, vještinama i navikama koje su mu potrebne da ostvari svoj puni potencijal. Vjerujemo da je obrazovanje ujedno i jedini način da se ova vizija ostvari. U službi te vizije surađujemo s obrazovnim institucijama, učenicima i studentima u cilju promicanja važnosti obrazovanja. Udruga Servus kroz ovaj projekt stipendiranja omogućit će mladim ljudima da ih materijalne okolnosti ne zaustave u njihovoj namjeri da steknu kvalitetno obrazovanje“, kažu u udruzi.

„Nadamo se da će ovo što mi danas radimo mladi ljudi nastaviti raditi sutra, i to zahvaljujući prilikama koje će im se obrazovanjem stvoriti. Na taj način smo pokrenuli kotač suradnje koji će uvijek iznova omogućiti da obrazovanje ne ovisi o materijalnim okolnostima i dostupno je ljudima koji ga žele. Zar ne bi tako trebao izgledati bolji svijet?“, zaključuju u udruzi Servus.

Vrednovanje prijava za punu stipendiju za sve tri godine preddiplomskog studija računarstva uzet će u obzir: ocjene iz srednje škole koje moraju u ukupnom prosjeku biti najmanje 4.2, ostvareni rezultat na ispitima državne mature (Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik), rezultate na natjecanjima iz računarstva, informatike i matematike te potvrde sudjelovanje na relevantnim projektima (ako je kandidat/kandidatkinja sudjelovala na istima), pisma preporuke, kao i trenutni socijalno-ekonomski status kandidata.

Natječaj je otvoren do 6. srpnja 2020. a sve informacije i obrasci prijave nalaze se na poveznici: https://www.algebra.hr/visoko-uciliste/upisi/financiranje-i-pogodnosti/stipendije/

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.