Naslovnica

Upoznaj poduzetnike koji su povukli bespovratna sredstva iz EU fondova za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija

Bespovratna sredstva iz EU fondova ne događaju se nekome drugome, u što smo se mogli uvjeriti i ovih dana. Naime ministri Gordan Maras i  Branko Grčić nedavno su poduzetnicima uručili 24 ugovora kojima su dodijeljena bespovratna sredstva iz projekta „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”. Za projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013., do kraja 2014. godine pristiglo je 400 prijava.

eu 1
Poduzetnici koji su ostvarili potpore, osigurali su svojim tvrtkama bespovratna sredstva u iznosu od 150.000 do 750.000 kuna. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015. godine, no dobra je vijest da natječaji i još više prilika za korištenje povlačenja novca iz EU fondova tek slijede.

eu 3
„Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija, te korištenjem informacijske i komunikacijske tehnologije jedni su od prioriteta ulaganja koje smo zacrtali u našim operativnim programima, kako onima iz financijskog razdoblja 2007. - 2013. tako i u novoj financijskoj perspektivi 2014. - 2020. Cilj nam je ojačati konkurentnost hrvatskog gospodarstva, dati potporu projektima istraživanja i razvoja za poslovni sektor, a u tu svrhu, za podršku malim i srednjim poduzećima, istraživanje i inovacije, namijenjeno je gotovo 2 milijarde eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj“  istaknuo je kod  uručenja ugovora potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Projekti kao i dodijeljena sredstva su javna i kao takva mogu poslužiti kao odlična inspiracija svima koji imaju želju učiniti nešto više za svoju tvrtku, organizaciju, udrugu u kojoj rade. Kao što je i poznato, krajem 2014. godine, Europska komisija je usvojila Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom, kojim se utvrđuju načini korištenja strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014. – 2020. U tom razdoblju Hrvatskoj je dostupno ukupno 10,6 milijardi eura (10.675,944.270 EUR) za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivredu i ruralni razvoj te otvaranje radnih mjesta. Raspoloživi iznos čak je 10 puta veći nego u prošlom financijskom razdoblju!

eu2

Popis svih  tvrtki koje su ovih dana potpisale ugovor o povlačenju bespovratnih sredstava za primjenu informacijskih i komunkacijskih tehnologija, kao i njihove projekte pronaći ćete ovdje.

Inspirirajte se njihovim primjerima i već sutra pridonesite vlastitoj tvrtki, udruzi, agenciji ili životopisu jer EU fondovi nikad nisu bili darežljiviji. Otvoreno učilište Algebra, kao prva obrazovna institucija koja je prepoznala važnost obrazovanja za izradu i provedbu EU fondova, i ovaj mjesec kreće s brojnim terminima programa obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekta financiranih iz EU fondova:

Rijeka - 31. siječanj

Zadar - 7. veljače

Pula - 7. ožujak

Split - 9. veljače

Osijek - 7. ožujak

Provjeri posebnosti ovog programa i predbilježi se za edukaciju ovdje.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.