Image for Uspješno realiziran projekt ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra
Naslovnica

Uspješno realiziran projekt ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra

Visoko učilište Algebra uspješno je realiziralo projekt pod nazivom „ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra“ zaključno s 12. listopadom 2021. godine, nakon trogodišnjeg provođenja projektnih aktivnosti.

Opći cilj projekta ALGEBRA (TIIT) je doprinijeti jačanju međunarodne suradnje u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i pospješiti internacionalizaciju Visokog učilišta Algebra kao visokoobrazovne institucije.Visoko učilište Algebra ostvarilo je bespovratna sredstva za provođenje projekta ALGEBRA (TIIT) u okviru natječaja „Internacionalizacija visokog obrazovanja” iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Kao nositelj projekta, Algebra je provela projektne aktivnosti u suradnji s tvrtkom BHV Education, vodećim savjetnicima za obrazovanje u inozemstvu. Projekt ukupne vrijednosti od 1.776.882,94 HRK službeno je započeo potpisivanjem ugovora 12. listopada 2018. godine te je njegova provedba trajala 36 mjeseci.

Projekt je uspješno realiziran kroz provedbu specifičnih projektnih aktivnosti. Uspješno je razvijen i akreditiran novi združeni specijalistički diplomski stručni studij Računarstva – Internet stvari i umjetna inteligencija koji se izvodi na engleskome jeziku u partnerstvu s visokim učilištem Epitech iz Republike Francuske, izrađena su i realizirana tri kraća obrazovna programa na engleskom jeziku iz područja računarstva te je organizirana dodatna nastava konverzacijskog engleskog jezika u svrhu jezičnog usavršavanja studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre.

Projekt je službeno završen 12. listopada 2021. godine, a njegovom uspješnom provedbom osigurani su nužni preduvjeti za daljnji razvoj mobilnosti studenata i nastavnog osoblja Visokog učilišta Algebre. Učinkovitim promotivnim i informativnim aktivnostima izvedenima u suradnji s tvrtkom BHV Education osigurali smo održivost i multipliciranje projektnih rezultata.

Više detalja o projektu pronađite ovdje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više informacija o EU fondovima potražite na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Visokog učilišta Algebra.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.