Image for Visoko učilište Algebra na ČIPS konferenciji u Čakovcu!
Naslovnica

Visoko učilište Algebra na ČIPS konferenciji u Čakovcu!

Jedan od sponzora drugih po redu Čakovečkih IT predavanja i susreta koje se u petak, 4. svibnja, održavaju u Centru za kulturu Čakovec je i Visoko učilište Algebra. ČIPS je IT konferencija na kojoj će se Algebra, osim kroz sponzorstvo, predstaviti i dvama predavanjima u sklopu glavnog programa. Predavač na Visokom učilištu Algebra, Toni Milun, sudjelovat će na panel diskusiji „Možemo li računanje prepustiti računalima?“ na kojoj će se razgovarati o važnosti matematike i korištenja tehnologije u školama, kao i o praktičnim primjerima primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama. Izlaganje će održati i Voditelj prijavnog ureda Visokog učilišta Algebra, Milan Dukić, koji će posjetiteljima konferencije govoriti o tome koje će nam tehnologije oblikovati vrlo skoru budućnost te koliko su utjecale na promjene u potražnji na tržištu rada.

Nakon uspjeha premijernog izdanja, ove godine posjetitelje očekuju još zanimljivije teme koje su posebno relevantne u pogledu trenutačne gospodarske situacije, kao i previranja oko reforme školstva. ČIPS će tako ugostiti i Nenada Bakića (Croatian Makers liga) koji će govoriti o STEM-u u obrazovanju i prilikama koje se otvaraju za djecu koja će se ovim područjem baviti od osnovne škole. Na spomenutom panelu će sudjelovati i Damir Sabol (Microblink), Dejan Drabić (MIS Strahoninec) i Martin Josip Kocijan (državni prvak iz matematike 2017.) te će dodatno naglasiti važnost matematike i korištenja tehnologije u školama, kao i dati praktičan primjer primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama. O startup tvrtkama i njihovom utjecaju na globalnu ekonomiju predavat će Vedrana Pribičević (ZŠEM), dok će o zadržavanju stručnjaka u Hrvatskoj, ali i privlačenju novih predavanje održati Ana Spasojević (Nanobit), a na kraju konferencije rezervirano je vrijeme za praktičnu primjenu glavnih motiva ČIPS-a uz Robokaciju by Ivan Kunović.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.