Image for Visoko učilište Algebra partner projekta RCK Faust-strojarstvo
Naslovnica

Visoko učilište Algebra partner projekta RCK Faust-strojarstvo

Visoko Učilište Algebra partner je u provedbi vrijednog projekta uspostave RCK centra u Zagrebu, a koji podržava razvoj i značajno unaprjeđenje procesa učenja i zapošljavanja mladih ljudi u strojarskoj struci.

Projekt svojim opsegom izravno utječe na uvođenje suvremenih sadržaja u strukovno obrazovanje čime će polaznici steći kompetencije relevantne za tržište rada, što značajno poboljšava razinu njihove zapošljivosti nakon završetka školovanja. U sklopu provedbe projekta Visoko učilište Algebra surađuje s Tehničkom školom Faust Vrančić, te brojnim partnerima projekta, od regionalnih strukovnih škola do predstavnika privatnog i javnog sektora. Provedba projekta predviđena je do prosinca 2023. godine.

Jedan od bitnih elemenata dugoročne održivosti rada RCK centra je uspostava internih organizacijskih jedinica i pristupa kojima se osigurava strukturirana suradnja s partnerima i dionicima. Prema tome, Algebrini stručnjaci u projektu modeliraju adekvatni pristup povezivanja centra s partnerima i dionicima kroz poslovnike tijela, uspostavu Gospodarskog vijeća, interne pravilnike i dokumente i strategiju. Također identificira srodna visoka učilišta i znanstvene organizacije te izrađuje studiju za uspostavu okvira za razmjenu znanja.

Prema podacima ASOO-a oko 30% djelatnika u obrazovanju sudjeluje u stručnom usavršavanju u kojem bi zapravo trebali sudjelovati svi djelatnici, a porazna je činjenica i da samo 7% nastavnika strukovnih predmeta sudjeluje u nekom vidu stručnog usavršavanja. Algebrini stručnjaci u ovom projektu također provode i stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne radnike. U prvom se jačaju kompetencije iz 3 područja: upravljačke i poduzetničke kompetencije te vještine vođenja. Drugo usavršavanje se odnosi na upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove. Visoko učilište Algebra također provodi radionicu za nastavnike na temu prototipiranja, razvoja poduzetničkih ideja, tržišnog nastupa te fokus grupa s partnerima, dok Algebrin stručnjak za didaktiku i metodiku educira nastavnike o mogućim elementima inovatinog pristupa u nastavi s ciljem modernizacije kurikuluma.

Visoko učilište Algebra sudjeluje u ovom projektu na uspostavi modela kvalitetnog mentoriranja učenika i to kroz izradu popratnih dokumenata, uspostavi internih i dioničkih struktura, te edukaciju osoba u školi i kod poslodavca koji će provoditi moderni mentorski program u centru.

Naši stručnjaci također pružaju podršku uspostave informacijskog sustava za profiliranje učenika radi predikcije dijela učenika koji bi mogli imati problema u učenju (engl. mental toughness test) radi podrške karijernom savjetovanju. U sklopu projekta, naši najbolji stručnjaci rade i na uspostavi modela kompetencija rukovodećeg kadra centra. U ovom procesu se kroz niz kvalitativnih radionica definiraju kompetencije, a potom testiranjem valoriziraju kod budućih voditelja centra. Temeljem rezultata dizajnira se edukativni program prilagođen potrebama obrazovnih radnika i to za kompetencije na ključnim područjima: didaktičke i metodičke, digitalne, interpersonalne, pedagoške i poduzetničke kompetencije. Stručnjaci Algebre također izrađuju standarde zanimanja i standarde kvalifikacija za specifična zanimanja, što uključuje i razvoj strukovnog kurikuluma, te pružaju ekspertizu kroz metodološku i koordinacijsku ulogu

Poseban naglasak Algebrinog djelovanje u ovom projektu bit će na segmentima digitalizacije nastavnog programa kroz izradu digitalnih priručnika i ostalih nastavnih materijala, a gdje Algebra grupa kao vodeća digitalna obrazovna institucija u Hrvatskoj ima snažnu stručnost.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.