fbpx
Image for Visoko Učilište Algebra partner u vrijednom projektu uspostave centra RCK Ruđera Boškovića
Naslovnica

Visoko Učilište Algebra partner u vrijednom projektu uspostave centra RCK Ruđera Boškovića

Visoko Učilište Algebra partner je u provedbi vrijednog projekta uspostave centra RCK Ruđera Boškovića u Zagrebu, a koji podržava razvoj i značajno unaprjeđenje procesa učenja i zapošljavanja mladih ljudi u području elektrotehnike i računalstva.

Cilj projekta je uspostaviti regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva te uspostaviti programmeske i kadrovske uvjete u RCK Ruđera Boškovića koji će unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja, kako bi se povećale njihove mogućnosti za ulazak na tržište rada.

Provedba do prosinca 2023. 

Projekt svojim opsegom izravno utječe na uvođenje suvremenih sadržaja u strukovno obrazovanje čime će polaznici steći kompetencije relevantne za tržište rada, što značajno poboljšava razinu njihove zapošljivosti nakon završetka školovanja. Provedba projekta predviđena je do prosinca 2023. godine.

Jedan od bitnih elemenata dugoročne održivosti rada centra je uspostava podloga i pristupa kojima se osigurava strukturirana suradnja s partnerima, poduzetnicima, drugim obrazovnim institucijama i ostalim dionicima. Algebrini stručnjaci u projektu modeliraju adekvatni pristup povezivanja centra s partnerima i dionicima kroz uspostavu rada Gospodarskog vijeća te dugoročne strateške ciljeve.

Jačanje kompetencija i vještina uz Algebrine stručnjake

Algebrini stručnjaci u ovom projektu također provode i stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne radnike. U prvom se jačaju kompetencije iz 3 područja: upravljačke i poduzetničke kompetencije te vještine vođenja. Drugo usavršavanje se odnosi na upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove. Edukativni program prilagođen je potrebama obrazovnih radnika i to za kompetencije na ključnim područjima: didaktičke i metodičke, digitalne, interpersonalne, pedagoške i poduzetničke kompetencije. Visoko učilište Algebra također provodi usavršavanje na temu prototipiranja, razvoja poduzetničkih ideja, tržišnog nastupa te fokus grupa s partnerima.

Visoko učilište Algebra sudjeluje u ovom projektu na uspostavi modela kvalitetnog mentoriranja učenika i to kroz izradu popratnih dokumenata, uspostavi internih i dioničkih struktura, te edukaciju osoba u školi i kod poslodavca koji će provoditi moderni mentorski program u centru.

Stručnjaci Algebre također izrađuju standarde zanimanja i standarde kvalifikacija za specifična zanimanja, što uključuje i razvoj strukovnog kurikuluma, te pružaju ekspertizu kroz metodološku i koordinacijsku ulogu.

Poseban naglasak Algebrinog djelovanje u ovom projektu bit će na segmentima digitalizacije nastavnog programa kroz izradu digitalnih priručnika i ostalih nastavnih materijala, a gdje Algebra grupa kao vodeća digitalna obrazovna institucija u Hrvatskoj ima snažnu stručnost.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.