Image for Visoko učilište Algebra potpisnik dunavske povelje za mlade talente
Naslovnica

Visoko učilište Algebra potpisnik dunavske povelje za mlade talente

Održavanje završne konferencije projekta „Better Chances for Young People in the Danube Region“ u Zagrebu, 16. i 17. svibnja završni je događaj projekta EDU-LAB - New Danubian Governance in Labour market Relevance of Higher Education. Projekt EDU-LAB trajao je dvije i pol godine, a njegov ukupni proračun iznosi 3,5 milijuna eura.

Cilj projekta je poboljšanje profesionalnih prilika mladih ljudi iz podunavskih zemalja boljim povezivanjem studijskih programa s potrebama tržišta rada, uz jačanje kapaciteta partnera. Povećanje relevantnosti visokog obrazovanja omogućit će bolju zapošljivost mladih, čime će se smanjiti trend pojačanog iseljavanja mladih iz regije u zapadnu Europu, kao i migracije iz ruralnih područja prema gradovima te zadržati mlade u regiji zahvaljujući kvalitetnijoj ponudi studijskih programa i radnih mjesta. Posebni ciljevi projekta su poboljšanje suradnje između poslovnoga sektora, visokih učilišta i javne uprave, poticanje donošenja izmjena i dopuna zakonskih akata u području visokog obrazovanja i poticanje razvoja većeg broja stručnih studija.

Projekt je rezultirao razvojem novoga modela upravljanja obrazovanjem kojim će se mladima u ranim fazama obrazovanja omogućiti kvalitetna praksa i izradom obvezujućega dokumenta „Dunavska povelja za mlade talente“. Dunavska povelja dokument je kojim se uspostavlja model upravljanja obrazovanjem s ciljem jačeg povezivanja obrazovnog i poslovnog sektora kako bi studenti imali mogućnost odlaska na praksu tijekom studiranja i upoznavanja budućih poslodavaca. Visoko učilište Algebra, uz ostale dionike iz područja visokog obrazovanja, poslovnog sektora, javne uprave i civilnog društva iz 10 zemalja, ponosi je potpisnik ove povelje.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.