Naslovnica

Visoko učilište Algebra, u sklopu ‘Ideje godine’, nagradilo najbolju srednjoškolsku poduzetničku ideju

Finalnim natjecanjem deset ponajboljih timova koji su se na "Ideju godine" prijavili sa svojim poduzetničkim idejama i projektima okončan je ovogodišnji ciklus prvog hrvatskog natjecanja učenica i učenika srednjih škola u osmišljavanju poslovnih planova i projekata. Kao partner natjecanja, uz portal Srednja.hr i Visoko učilište Effectus, o najboljim projektima odlučivalo je i Visoko učilište Algebra. Najuspješnijim se pokazao tim Trampolin iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka  koji je kao nagradu, između ostaloga, osvojio i studijsko putovanje u Europi.

Zajednička_fotografijaDeset timova srednjoškolaca  odmjerilo je svoje snage i kreativnost prezentirajući pred žirijem i okupljenim sudionicima natjecanja svoje poduzetničke ideje koje su razvili u sklopu ovogodišnjeg izdanja projekta "Ideja godine". "Ideju godine", kao prvo hrvatsko 'business plan' natjecanje ponovno je organizirao portal Srednja.hr, u suradnji s partnerima – Visokim učilištem Algebra i Visokim učilištem Effectus. Na ovogodišnje se natjecanje ukupno prijavilo četrdeset timova.

Kao i tijekom ranijih natjecanja, nije bilo dovoljno osmisliti tek ideju za neku uslugu ili proizvod, već je trebalo razviti i odgovarajući poslovni plan (koji je ove godine po prvi puta morao uključivati i aktivnosti digitalnog marketinga), a natjecateljski su timovi pritom morali razmisliti i objasniti kako će suvremenu tehnologiju – onu koja je njima posebno bliska, poput računala, pametnih telefona, društvenih mreža... – koristiti tijekom realizacije svojeg projekta. Žiri je najboljima proglasio:

1. mjesto: Trampolin, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Marin Nižić, Slavica Blašković, Kristijan Žic - Mentor Matija Rubinić
2. mjesto: M&M's, Srednja škola "Vladimir Gortan" Buje, Melisa Keranović, Samanta Mulić i Martin Purišić - Mentorica Dolores Mihelić Malbašić
3. mjesto: Lex , Elektrotehnička škola Zagreb, Borneo Culović, Ivan Bukvić, Tomislav Jug, Patrik Pongrac - Mentorica Dalma Mišura

“Vjerujem da više predstavljenih projekata ima potencijal i da su vrijedni daljnjeg razvoja. Savjetujem svima - pokušajte, čak i ukoliko ideja ne uspije, naučit ćete jako puno o poduzetništvu i steći vještine koje poslodavci danas najviše cijene, poput vještina rješavanja problema. Riječ je o nečemu što se ne može naučiti iz knjiga, a bit će vam itekako potrebno tijekom života. Zadovoljni smo što su tehnološki aspekti i elementi digitalnog marketinga, koje smo ove godine posebno naglašavali kao važne, u većini timova bili dobro prepoznati. Čestitam svim finalistima, naročito stoga što su uložili znatan dodatni napor u razvoj svojih projekata u odnosu na ono što već moraju raditi u školi te su primijenili znanja koja su dosad stekli tijekom školovanja”, poručio je sudionicima Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra.

Pobjednici natjecanja o svojem projektu Trampolin su izjavili sljedeće: "Do naše ideje došlo je sasvim slučajno ali iz nužnosti. Razmišljajući o budućnosti i o tome što bismo mogli raditi nakon završetka školovanja došli smo do zaključka kako će biti teško probiti se na tržište sa vlastitim idejama ili znanjem budući da je nezaposlenost u Hrvatskoj i regiji velika. Odlučili smo zajedno ovom problemu stati na kraj ili barem povećati šanse sebi i drugima idejom o izradi servisa koji bi se u ovim teškim vremenima i općoj monetarnoj krizi bavio trampom. Nadjenuli smo mu simpatično ime Trampolin."

Do novog izdanja Ideje godine dijeli nas godinu dana. Srednjoškolci usavršite svoje projekte i vidimo se na sljedećem natjecanju! A do tada ne propustite steći vrijedna znanja iz digitalnog marketinga na besplatnoj Školi digitalnog marketinga koju tijekom proljetnih praznika organizira Visoko učilište Algebra. Provjeri detalje ovdje

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.