Image for Zlatan Morić – gost predavač na “CSC – 2021” – 15.10.2021.
Naslovnica

Zlatan Morić – gost predavač na “CSC – 2021” – 15.10.2021.

Ukoliko ste u petak, 15.10.2021. u Osijeku ne propustite predavanje našeg voditelja katedre za kibernetičku sigurnost – Zlatana Morića na konferenciji “CSC 2021”. Naziv predavanja je "Sigurnosne prijetnje kod korištenja chat aplikacija”, a sudjelovanje na konferenciji u organizaciji FERIT Osijek je besplatno. Prijave su na linku: https://csc.ferit.hr/

O konferenciji:

Konferencija posvećena kibernetičkoj sigurnosti CSC 21 (Cyber Security Conference 2021) održat će se u Osijeku, 14. i 15. listopada 2021. godine.

Tema ove jubilarne, pete konferencije je “Kibernetička sigurnost javne infrastrukture”.

Program pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, sa naglaskom na javnu infrastrukturu uključujući problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima kao i sigurnost informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Ovogodišnja novost je izdvojeni dio koji pokriva izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu.

Digitalna transformacija utječe na sve sektore gospodarstva i mijenja način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Ulaganja u strateške digitalne kapacitete i infrastrukture, unaprjeđenje vještina i moderniziranje interakcije između javne uprave i građana poduprijet će naš budući razvoj.

Digitalna transformacija zahtijeva snažnu, sigurnu i otpornu infrastrukturu. Značajno podržana brojnim europskim potporama ona ubrzano mijenja naš način života i ima potencijal stvoriti ogromnu dodanu vrijednost. Međutim, sigurnosni izazovi mogu značajno poremetiti taj razvoj. Budući da su kibernetički incidenti u porastu, javna i kritična infrastruktura su u opasnosti, a Hrvatska trenutno nije adekvatno pripremljena za suočavanje s tim prijetnjama.

Jedina konstanta kibernetičke sigurnosti je da se stvari neprestano mijenjaju, a kada se tehnologija, industrijske inovacije i sigurnosne prijetnje nastave razvijati tom brzinom, neophodna je suradnja cijele zajednice.  Zbog toga kibernetička sigurnost ima neprocjenjivu važnost u područjima energetike, zdravstva, poljoprivrede, bankarstva, opskrbe vodom, prometa, komunikacija i naravno ICT sektora pa je  izuzetno važno da svi dionici procesa budu svjesni mnogobrojnih sigurnosnih aspekata.

Zbog sve većeg broja kibernetičkih prijetnji učinkovit program za kibernetičku sigurnost postao je ključan preduvjet poslovanja i nije moguće postići koncept potpune poslovne sigurnosti bez pune integracije svih sposobnosti privatnog, javnog, državnog i akademskog sektora.

Konferenciju organiziraju FERIT (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek), Atos Hrvatska i ATO Inženjering. Njihovim naporima konferencija je i dalje besplatna za sve sudionike.

CSC 21 je dvodnevni događaj kojem trebate prisustvovati želite li nadograditi sva područja vaše kibernetičke sigurnosti. Stoga nam se pridružite, ostatak zajednice vas čeka!

Program konferencije možete pronaći ovdje: https://csc.ferit.hr/program/

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.