Image for Centar karijera
Odjeli i katedre

Centar karijera

Ako za vrijeme studija imaš bilo kakvih poteškoća ili problema, u tu je naša stručna podrška studiranju i savjetovalište. Obrati im se bez ustručavanja.

O centru

Vremena u kojima je visokoškolska ustanova bila zainteresirana uglavnom samo za provođenje nastave i u kojima je uprave fakulteta uglavnom zanimalo kako postojeće nastavnike rasporediti na postojeće kolegije davno su iza nas. Moderne obrazovne ustanove u državama koje su pozicionirane pri vrhu svjetske ljestvice konkurentnosti osiguravaju slojevitu funkcionalnu poveznicu studenata i njihovih karijera, obrazovanja, gospodarstva i dugoročne nacionalne razvojne strategije. Ovakvo je strateško opredjeljenje u srži modela poslovanja Visokog učilišta Algebra.

Izgradnja karijere svakog našeg studenta osigurana je kroz Centar karijera koji je osnovna točka kontakta studenata, škole i poslodavaca. Centar karijera je na raspolaganju već od trenutka razmišljanja o studiju kao glavna točka informiranja budućih studenata te nadalje kao podrška tijekom upisa. Za vrijeme studiranja na Visokom učilištu Algebra, Centar karijera ima savjetodavnu ulogu iz svih područja potrebnih studentima: pomoć i podrška pri učenju, stručna psihološka pomoć, organiziranje dopunske i dodatne nastave, planiranje i realizacija stručnih praksi, karijerna savjetovanja i savjetovanja o daljnjem akademskom razvoju te pomoć pri zapošljavanju.

Karijerno savjetovanje

Za:

 • Upise i informiranje o studijskim programima Visokog učilišta Algebra,
 • Pomoć pri komunikaciji s nastavnicima i izvannastavnim osobljem škole,
 • Planiranje i realiziranje stručnih praksi,
 • Sudjelovanje u projektima te domaćim i međunarodnim natjecanjima,
 • Pisanje radova i prezentacije na znanstvenim i stručnim konferencijama,
 • Savjetovanje o daljnjem akademskom razvoju,
 • Pomoć i savjetovanje pri zapošljavanju,
 • Sve ostalo što ne znate koga biste pitali,

slobodno i s povjerenjem se obratite voditeljici Centra karijera Martini Matejić na martina.matejic@algebra.hr

Prijem studenata je ponedjeljkom od 07:00 do 14:00 sati ili po dogovoru.

Podrška studiranju

Kad rezultati studiranja nisu u skladu s očekivanjima, javljaju se brojni dodatni problemi. Uzroci neuspjeha vrlo često leže u neučinkovitim tehnikama i strategijama učenja, lošoj organizaciji vremena, nedostatku motivacije i nemogućnosti pronalaženja zadovoljstva u učenju te neprestanom odgađanju izvršavanja studentskih obaveza.

U okviru Centra karijera studentima se nudi dodatna podrška učenju i pomoć u povećanju efikasnosti studiranja kroz:

 • Kontinuirano praćenje uspjeha,
 • Rad na samoregulaciji i planiranju učenja,
 • Rad na razvoju adekvatnih strategija i tehnika učenja,
 • Koordinaciju i upućivanje na dopunsku i dodatnu nastavu,
 • Savjetodavna podrška za uspješnije studiranje.

Za pitanja vezana uz podršku učenju i studiranju slobodno se obratite psihologinji Martini Matejić na martina.matejic@algebra.hr. Prijem studenata je po dogovoru.

Savjetovalište za studente

Osbne probleme rješavajte razgovorom
Javite se u savjetovalište za studente, gdje u potpunoj diskreciji možete popričati o svim vrstama problema koji vam otežavaju vaš akademski put ili funkcioniranje u svakodnevnom životu. Na tragu uspješnog mentoriranja koje se provodi u nizu najboljih obrazovnih ustanova u Europi, koristeći znanje, iskustvo (i posebno) neke dosege logoterapije, koju je uspješno promicao Viktor Emil Frankl, utemeljitelj tzv. III. bečke psihoterapijske škole, pomoći ćemo vam da se i u problemima koji vas okružuju, osjećate bolje.
Odvažite se, iskoristite vrijeme, pronađite svoje duhovne potencijale, izaberite najbolje za sebe i pomognite drugima!

Za pitanja i dogovore u savjetovalištu za studente kontaktirajte mr. sc. Nebojšu Stanića na nebojsa.stanic@zg.t-com.hr.

Kontakt

Centar karijera
Voditelj: Martina Matejić
E-mail: martina.matejic@algebra.hr
Telefon: 385 (0)1 2222 180
Fax: 385 (0)1 2222 180
Rad sa studentima:
Utorkom od 09:30 do 12:30 i četvrtkom od 13:30 do 17:00 ili prema dogovoru na:
martina.matejic@algebra.hr

KONTAKTIRAJTE CENTAR KARIJERA
 • Voditelj obrade je Algebra grupa - Algebra d.o.o i Algebra VU, Gradišćanska 24, Zagreb kao zajednički voditelj obrade. Podatke prikupljamo isključivo u svrhu informiranja o odabranim uslugama, podatke čuvamo na period od maksimalno 5 godine i ne dostavljamo ih trećim stranama. Više informacija možete pronaći ovdje. Za ostvarivanje prava ispitanika možete poslati zahtjev na dpo@algebra.hr.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.