Image for U Primoštenu održano državno natjecanje iz informatike
Naslovnica

U Primoštenu održano državno natjecanje iz informatike

U Primoštenu je od 13. do 16. ožujka 2018. godine održano državno natjecanje iz informatike na kojemu je sudjelovalo više od 160 učenika od osnovnih i srednjih škola. Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez informatičara, a pobjednici su nagrađeni i darovima Sveučilišta Algebra.

Nakon provedenih školskih i županijskih natjecanja diljem Hrvatske, pravo nastupa na Državnom natjecanju iz informatike steklo je preko 160 učenika od osnovnih i srednjih škola koji su se, u pratnji sveukupno oko 100 menttora, natjecali u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera.

Hrvatski savez informatičara kao suorganizator ovog natjecanja sudjelovao je sa svojim najboljim stručnim suradnicima, redom bivšim natjecateljima u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, ali i priznatim profesorima i mentorima iz informatike i programiranja. Učenici koji su postigli najbolje rezultate natjecat će se na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, 24. ožujka u Algebri u Zagrebu dok će se  najbolji učenici srednjih škola natjecati na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi koja se održava dan kasnije, 25. ožujka, također u Algebri.