Image for Algebra sponzor Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.
Naslovnica

Algebra sponzor Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održalo se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima će prezentirati stručne kompetencija te demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje. Kao sponzor ovom velikom natjecanju, naši predavači Predrag Šuka, Andrej Lacković i Goran Đambić uključili su se u natjecanje kao žiri u tri discipline – multimediji, izradi programskih rješenja i robotici.

Voditeljica Zavoda za kvalitetu obrazovanja Irena Donaj održala je predavanje zajedno s našom suradnicom, učiteljicom u OŠ Pavleka Miškine Nikolinom Matovina Hajduk, pod nazivom „UP Učenici poduzetnici – Razvoj životnih vještina učenika za tržište rada 21. stoljeća“.

Jedna od glavnih svrha novoga modela natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom državnom natjecanju WorldSkills Croatia učenici će dobiti priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, osobno se uvjeriti u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

Također, samo natjecanje bit će popraćeno brojnim aktivnostima poput „Isprobaj vještinu“ gdje će učenici moći isprobati svoje vještine kroz jednostavne praktične zadatke, moći će sudjelovati u raznim radionicama, slušati informacije o mogućnostima nastavka obrazovanja te o specifičnostima velikog broja različitih zanimanja i novim moderni tehnologijama.

Na Algebrinom štandu u paviljonu 9 imali smo 3D modeliranje te su zainteresirani osnovnoškolci mogli dobiti informacije o Digitalnoj akademiji, a srednjoškolci o pripremama za državnu maturu i Visokom učilištu Algebra.