Image for Iskazali smo se i u Singapuru
Naslovnica

Iskazali smo se i u Singapuru

Mladi hrvatski informatičari svoje uspjehe okrunili i izuzetno vrijednim medaljama s međunarodne informatičke olimpijade u Singapuru.

Velikim, svečanim online zatvaranjem završila je i 32. međunarodna informatička olimpijada koja se od 13. do 19. rujna održala u Singapuru. Na ovom izuzetno cijenjenom međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, ove godine u online izdanju, nastupilo je čak 347 natjecatelja iz 87 zemalja. Mladi hrvatski informatičari postigli su izniman uspjeh i osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju!

Zlatnu medalju osvojio je Patrick Pavić, srebrne medalje ponijeli su Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah, a Martin Josip Kocijan osvajač je brončane medalje. Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Marin Kišić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar. Natjecanje se za našu zemlju odvijalo u prostorijama Algebre i vrlo smo zbog toga ponosni. Čestitamo cijelom timu i osvajačima medalja i vidimo se u Algebri!

Detaljni izvještaj s fotografijama, kompletne rezultate i zadatke s natjecanja možete pronaći na  https://hsin.hr/ioi2020/