Image for Održana radionica “Kreativnost i inovativnost u srednjoj školi”
Naslovnica

Održana radionica “Kreativnost i inovativnost u srednjoj školi”

U organizaciji Algebra Zavoda za kvalitetu obrazovanja, održana je jednodnevna radionica "Kreativnost i inovativnost u srednjoj školi", na kojoj su sudjelovali stručni suradnici u srednjim školama, školski psiholozi i pedagozi. Radionicu je održao doc.dr.sc. Robert Kopal, a sadržaj radionice je bio prilagođen tako da služi primjeni u radu s učenicima, kao i u kreiranju školskih projekata. Uz teorijski dio, sudionici u rješavali i mnogo praktičnih zadataka i tehnika koje već danas mogu koristiti u svojim školama.

Kreativnost i inovativnost u odgojno-obrazovnom sustavu je uvijek aktualna tema, a na radionici su sudionici imali prilike riješiti test kreativnosti, učiti i raspravljati o tehnikama kreativnog  mišljenja kod, na primjer, definiranja problema i generiranja ideja (strukturirani brainstorming i/ili brainwriting), te saznati nešto više o morfološkoj analizi i tehnici odlučivanja.

Ovom je radionicom započeo jesenski ciklus radionica u organizaciji Zavoda za kvalitetu obrazovanja koji se nastavlja radionicom za stručne suradnike u osnovnim školama na temu poticanja kreativnosti i inovativnosti kod učenika u osnovnoj školi.