Image for Održana radionica “Primjena pozitivne psihologije u radu s učenicima”
Naslovnica

Održana radionica “Primjena pozitivne psihologije u radu s učenicima”

Algebra Zavod za kvalitetu obrazovanja organizirao je radionicu namijenjenu stručnim suradnicima u srednjim školama na temu primjene pozitivne psihologije u radu s učenicima. Radionicu je održala Ines Bezjak Kožnjak, voditeljica upravljanja ljudskim potencijalima u Algebri, a svrha ove facilitirane radionice je podsjetiti se ili pronaći u sebi snage koje nam mogu donijeti sreću i zadovoljstvo na poslu te nas osnažiti u radu sa svim glavnim dionicima u školskom okruženju: učenicima, roditeljima i kolegama. Znanja stečena na radionici polaznici mogu primijeniti u radu sa svim svojim ciljanim skupinama, no naglasak je stavljen na rad s učenicima.

Tijekom radionice sudionici su kroz uvide iz pozitivne psihologije, a putem alata facilitiranja grupnih procesa zvanog Points of You®, obradili sljedeće teme: što kaže znanost o sreći, prepreke sreći, sreća i zadovoljstvo na poslu i aktivnosti koje mogu povećati naš osjećaj sreće. Ishod radionice konkretiziran je kroz individualni akcijski plan koji će osigurati da se uvidi dobiveni na radionici ukorijene u svakodnevni život u školskom okruženju te doprinesu stvaranju pozitivne školske klime. Kod učenika će se potaknuti vještine za kvalitetne međusobne odnose, pozitivne osjećaje i novi odnos prema školi, učenju i zdravom stilu života.

Points of you® je alat putem kojeg se koristi rad s fotografijama, riječima, pričama i pitanjima što otvara prostor za neke nove spoznaje i uvide jer potiče integraciju desne strane mozga (odgovorne za emocije i intuiciju) i lijeve strane (odgovorne za analizu) te na takav način angažiramo našu cjelovitost i mijenjamo naš pogled i perspektivu.