Image for Održana radionica “Program rada ravnatelja odgojno-obrazovne ustanove”
Naslovnica

Održana radionica “Program rada ravnatelja odgojno-obrazovne ustanove”

Posljednja ovogodišnja radionica u organizaciji Zavoda za kvalitetu obrazovanja održana je početkom tjedna i to, zbog velikog interesa i odaziva, u dva termina - 3. i 4. prosinca. Na radionici "Program rada ravnatelja odgojno-obrazovne ustanove" je tijekom dva dana sudjelovalo stotinjak ravnatelja.

Na radionici izv.prof.dr.sc. Ljerke Luić bilo je riječi o provedbi prijave na natječaj za ravnatelja, koja je demonstrirana kroz 5 glavnih koraka provedbe - od odluke o apliciranju do odluke o odabiru. Fokus izlaganja bio je usmjeren na izradu dokumenta Program rada ravnatelja u petogodišnjem mandatu te na prezentaciji predmetnog Programa Školskom odboru i ostalim vijećima. Teoretska sa/znanja izložena kroz predavanja ilustrirana su i dopunjena primjerima iz prakse te primijenjena kroz rad polaznika na praktičnim vježbama. Na kraju radionice, sudionici su prezentirali svoje planove simulacijom predstavljanja pred Školskim odborom.

Ovom radionicom je službeno završena serija radionica Zavoda za kvalitetu obrazovanja za ovu godinu. Nove radionice su u najavi za početak siječnja 2019., odnosno bit će održane tijekom zimskih praznika za nastavnike. Među planiranima je i radionica "Program rada ravnatelja odgojno-obrazovne ustanove" namijenjena ravnateljima osnovnih škola.