Image for Održane 9. juniorska hrvatska informatička olimpijada i 26. hrvatska informatička olimpijada
Naslovnica

Održane 9. juniorska hrvatska informatička olimpijada i 26. hrvatska informatička olimpijada

Prošli tjedan naš je Zavod za kvalitetu obrazovanja još jednom bio ponosni domaćin školskih informatičkih natjecanja. U organizaciji Hrvatskog saveza informatičara u Algebri su se od 14. do 17. srpnja održale 9. juniorska hrvatska informatička olimpijada i 26. informatička olimpijada za srednje škole. Riječ je o najprestižnijim i najznačajnijim godišnjim informatičkim natjecanjima te vrste u našoj zemlji, a koja se odvijaju po uzoru i u skladu s pravilima međunarodnih informatičkih natjecanja.

Najboljim natjecateljima na 9. juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelio je diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, a 6-8 najbolje plasiranih učenika steći će pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama. Isto tako, najboljim natjecateljima na 26. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelio je diplome i zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, a 6-8 najbolje plasiranih učenika steći će pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama.

Oba su natjecanja protekla u najboljem redu, uz puno poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Svima zahvaljujemo na pažnji, strpljivosti i trudu, a pobjednicima od srca čestitamo! Više o natjecanjima i pobjednicima pronađite na https://hsin.hr