Image for Predavač Visokog učilišta Algebra, doc. dr. sc. Robert Kopal, na Danima slobodne nastave u Bjelovaru
Naslovnica

Predavač Visokog učilišta Algebra, doc. dr. sc. Robert Kopal, na Danima slobodne nastave u Bjelovaru

Predavač Visokog učilišta Algebra, doc. dr. sc. Robert Kopal, sudjelovao je na Danima slobodne nastave u Ekonomskoj i birotehničkoj školi u Bjelovaru, na kojima je održao zanimljivo izlaganje na temu "Što ne znamo da ne znamo?".

Tijekom dvosatnog predavanja profesor Kopal je prezentirao ključne izazove iznalaženja odgovora na pitanje svih pitanja "što ne znamo da ne znamo?". Umijeće analiziranja jest umijeće postavljanja pitanja, a ne traženja odgovora. U svom je izlaganju odgovarao na pitanja poput "kako promišljati i divergentno i konvergentno?", "koja su to kognitivna ograničenja i "zamke" koje značajno otežavaju analizu i što su to obrasci očekivanja, a što je učinak ustrajnosti?" te "zašto i kako heuristike i pristranosti, logičke pogreške i mentalni sklop utječu na kvalitetu i preciznost rješavanja problema, predviđanja, odlučivanja?". Da bismo mogli ostvariti sinergiju inovativnosti, kreativnosti i poduzetnosti, potrebno je pronaći odgovore na ta i mnoga druga pitanja. Interaktivno predavanje s velikim brojem praktičnih primjera te dijelom koncipirano kao radionica učenici su pozitivno ocijenili.

Od svih 20 predavača dr. Kopal je dobio treću ocjenu po zanimljivosti izlaganja, s tim da je od predavača koji su izlagali sadržaje iz struke koja se uči u bjelovarskoj Ekonomskoj i birotehničkoj školi dobio najvišu prosječnu ocjenu 4,72. Uz to 60% učenika odgovorilo je da su s predavanjem bili ugodno iznenađeni i da su dobili i više nego što su očekivali.