Naslovnica

Besplatna radionica ‘Europski tjedan programiranja u školi’ – 4. 10.

 • 20 godina s vama
 • 500 predavača i suradnika
 • 15.000 polaznika godišnje
 • 300.000 održanih edukacija

Pridružite nam se 4. 10. od 14.30 do 19.00 sati u novom prostoru Algebra Lab-a u Ilici 242.

U susret Europskom tjednu programiranja (6. do 21. listopada) Algebra i Hrvatski robotički savez organiziraju besplatnu edukaciju za nastavnike osnovnih i srednjih škola. 

Cilj je inicijative pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. Kroz radionice nastavnici će stečeno znanje moći koristiti na nastavi informatike u osnovnim ili srednjim školama i prijaviti kao aktivnost. Aktivnosti u sklopu EU Code Weeka prijavljuju se na linku: https://codeweek.eu/login.

Algebra potiče na izvrsnost kvalitetnim programima i globalno primjenjivom znanju. Stoga, nagrađujemo tri škole (prijavljene aktivnosti) s mikroračunalom Raspberry Pi, široko primjenjivom platformom za učenje programiranja. Sve što je potrebno napraviti je poslati kratki opis aktivnosti i fotografiju na mail: zavod@algebra.hr, tri najkreativnija opisa s fotografijom nagrađujemo s uređajem Raspberry Pi, u periodu od 6. - 21. 10. 2018.

Sudjelujte u tjednu programiranja i organizirajte vlastito događanje posvećeno programiranju! Prijavite se brzo na radionicu jer broj prijava je ograničen.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći na radionicu, osiguran je live stream radionice putem Adobe Connect sustava.

Upute za spajanje na Adobe Connect platformu.

Preuzmite letak za više informacija:

Program:

 • 14.30 - 14.45       Uvod – Uvodna riječ partnera pokrovitelja: MZO, Algebra, Hrvatski robotički savez
 • 14.45 - 15.00       Kratke upute kako prijaviti školu - Ivana Ružić, Ambasadorica EU Code Week-a
 • 15.00 - 16.30       Radionica „Raspberry Pi“ - Željko Krnjajić, Hrvatski robotički savez
  (Raspberry Pi je mikroračunalo razvijeno u Velikoj Britaniji 2012. godine. Izumljeno je kao platforma za učenje programiranja kako bi se promoviralo programiranje u školama. Danas mu je namjena i puno šira, a od izlaska prvog modela do danas prodano je više od 11 milijuna primjeraka. Na samoj radionici prikazati ćemo što je RPi, karakteristike i inačice, spajanje uređaja, operativni sustav, postavke rada i pristup. Nakon toga pokazati ćemo primjenu Node-RED i Internet of Things uz pomoć Raspberry Pi uređaja).
 • 16.30 - 16.45        Pauza
 • 16.45 - 19.00        Radionica „Sanjaju li Androidi električne (n)ovce?“ - Daniel Bele, Algebra
  (Android je zahvaljujući svojoj otvorenosti i pristupačnosti zavrijedio mjesto najpopularnije mobilne platrorme današnjice. Privlačeći istovremeno raznovrstan spektar poklonika, osobito se zanimljivim nameće aspekt programiranja i ogromne programerske zajednice.  Koliko je doista otvoreno, zanimljivo i lako savladivo, ali i unosno programiranje na Android platformi, otkrijte na našoj radionici).

 

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.