Image for Uz podršku Algebre u Virovitici se provodi ESF projekt digitalne pismenosti
Naslovnica

Uz podršku Algebre u Virovitici se provodi ESF projekt digitalne pismenosti

U Virovitici se, uz podršku Algebre, provodi ESF projekt "Unapređenje pismenosti– temelj cjeloživotnog učenja" čiji je nositelj Strukovna škola Virovitica.

U projekt je uključeno osam srednjih škola iz Virovitičko-podravske županije, a radionice za unapređenje digitalne pismenosti kreira i provodi Algebra. Tijekom trajanja projekta održat će se tri radionice za 8 ravnatelja i 16 nastavnika (ukupno 24 djelatnika iz osam škola) te tri radionice za 20 učenika iz osam škola (ukupno 160 učenika). Radionice će se provoditi u periodu od siječnja do travnja 2019. godine. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a prijavila ga je Strukovna škola Virovitica, koja je angažirala Algebru za provedbu radionica digitalne pismenosti, kako za nastavnike, tako i za učenike. Uz to, Algebra je kreirala sadržaj i nastavne materijale te osigurala provedbu radionica.

Ovog tjedna su Milka Fofonjka i Domagoj Lisjak održali sve tri cjelodnevne radionice za ravnatelje i nastavnike. Polaznici su slušali četiri modula, odnosno izradu online kvizova, križaljki, anketa i provjera znanja, zatim modul o virtualnim učionicama i društvenim mrežama koje mogu služiti kao pomoć u nastavnom procesu te modul o projektnom učenju u digitalnom okruženju. Radionice za učenike su podijeljene na tri modula, odnosno na sigurnost na izradu online kvizova, križaljki, anketa i provjera znanja, zatim na sigurnost na internetu i digitalna prava te na izradu multimedijskih sadržaja.