Image for Algebra i Goldsmiths, University of London potpisali partnerski ugovor!
Naslovnica

Algebra i Goldsmiths, University of London potpisali partnerski ugovor!

Algebra i Goldsmiths, University of London svečano potpisali partnerski ugovor koji studentima osigurava hrvatsku i britansku diplomu.

Uspješnim završetkom vrednovanja programa i institucije Algebra je postala strateški partner jedne od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu. Zahvaljujući međuinstitucionalnoj suradnji koju su dogovorili Goldsmiths, University of London, i Algebra brucoši koji će upisivati studije iduće akademske godine, moći će u Zagrebu studirati po UK i EU standardima te na taj način steći istovremeno hrvatsku i britansku diplomu.

Akademsko partnerstvo Algebre i Goldsmithsa rezultat je dvogodišnjeg procesa provjere ishoda učenja studijskih programa i sustava osiguravanja kvalitete Algebre koje su provodili britanski stručnjaci i voditelji studija s hrvatskim kolegama: voditeljima studija i katedri, nastavnicima, asistentima, prodekanicama, odjelom podrške nastavi, međunarodnim prijavnim uredom, ispitnim koordinatorima i ostalim stručnim službama Algebre. Nakon analize studijskih programa, njihovih sadržaja i ishoda učenja te sustava osiguranja kvalitete validacijsko povjerenstvo je ustanovilo da su ispunjeni svi preduvjeti suradnje

„U suradnji s kolegama iz Algebre osigurali smo da akademski programi zadovoljavaju najvišu kvalitetu i standarde, da budu dinamični i da slijede razvoj industrije te da donose rezultate najnovijih istraživanja i naprednu praksu održavanja nastave. Uvjereni smo da će studenti uživati u najkvalitetnijim iskustvima učenja koja ovi vrhunski akademski programi uključuju, a koja će ih naučiti vještinama uz koje će napredovati u brzom digitalnom i kreativnom sektoru i da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama“, izjavila je profesorica Elisabeth Hill, zamjenica rektorice Goldsmithsa.

Algebrini studenti će već od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koji su vrednovani od strane jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta. Studenti koji se odluče za ovu mogućnost pohađati će kolegije na engleskom jeziku. Uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obaveznu provjeru znanja engleskog jezika.

„Sveučilište Algebra je u dva ciklusa audita sustava osiguravanja kvalitete koje je provela AZVO dobilo najviše moguće ocjene i certifikate kvalitete. Naša visoko razvijena kvaliteta bila je svojevrsna ulaznica u razgovore s Goldsmithsom i zalog za ovaj veliki uspjeh koji smo ostvarili. Tijekom procesa vrednovanja svojih studijskih programa dodatno smo se uvjerili i u kvalitete svojih partnera iz Londona što nas je potaknulo da već u tekućoj akademskoj godini započnemo provoditi dvostruko ocjenjivanje svih ispita te pružanje razvojno orijentirane povratne informacije studentima nakon svake provjere znanja. Ti i drugi pristupi koje smo usvojili, a koji su i dijelom razlog zbog kojeg je i dalje britansko visoko obrazovanje u samom svjetskom vrhu, postali su i naša norma u provedbi studijskih programa“, istaknuo je Mislav Balković, dekan Sveučilišta Algebra, prilikom svečanog potpisivanja partnerskog ugovora u Londonu.

Više o partnerskom ugovoru i što on nosi našim budućim studentima pročitajte u objavi za medije!