Image for Dani mladih informatičara Hrvatske na Algebri
Naslovnica

Dani mladih informatičara Hrvatske na Algebri

Ove su godine, po četvrti put, održani Dani mladih informatičara Hrvatske (DMIH). Riječ je o značajnoj  manifestaciji koja spaja čak tri informatičke olimpijade na kojima je nastupilo 66 najboljih učenika i učenica informatičara osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

Za nas je ovo izdanje DMIH-a bilo posebno važno, jer se i ovog puta održalo na našem kampusu i na to smo izuzetno ponosni.

Prva od tri informatičke olimpijade koje čine Dane mladih informatičara Hrvatske je Hrvatska Logo olimpijada (HLO), sada već u svom trećem izdanju. Cilj ovog natjecanja jačanje je i afirmacija programskog jezika Logo, a cijelo je događanje naišlo na odličan prijem kod mentora i učenika, uspješno raste i svake je godine sve veće. Ovogodišnje izdanje HLO-a privuklo je čak 25 učenika osnovnih škola, koji su se za sudjelovanje kvalificirali na prethodno održanim nacionalnim natjecanjima.

Dan poslije, održana je i 12. juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO) na kojoj su se učenici-natjecatelji borili za pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama.

Za kraj, tu je i naša sada već legendarna i omiljena, po 29. puta organizirana, Hrvatska informatička olimpijada (HIO) na kojoj su se učenici i učenice, u stvarno jakoj konkurenciji, borili za pravo sudjelovanja na izbornim pripremama.

Čestitamo svim natjecateljima, pobjednicima, njihovim mentorima i predavačima i zahvaljujemo organizatorima iz Hrvatskog saveza informatičara na povjerenju koje su nam ukazali odabravši naš kampus kao najbolje mjesto za održavanje Dana mladih informatičara Hrvatske!