Image for Na Algebri održani Dani mladih informatičara Hrvatske
Naslovnica

Na Algebri održani Dani mladih informatičara Hrvatske

Vikend od 27. do 29. svibnja 2022. bio je posebno užurban na našem novom kampusu, u Gradišćanskoj 24. Ugostili smo naime treće po redu Dane mladih informatičara Hrvatske -
DMIH 2022, našu najveću informatičarsku manifestaciju za učenike osnovnih i srednjih škola.

Program DMIH-a ove je godine bio posebno bogat i raznolik, a cijelo je događanje organizirano u suradnji s Hrvatskim savezom informatičara i Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Na čak tri informatičke olimpijade nastupilo je 69 učenika-informatičara iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Informatički vikend na Algebri započeo je u petak, s Hrvatskom Logo olimpijadom (HLO), natjecanjem čiji je cilj jačanje i afirmacija programskog jezika Logo. Ova je manifestacija sada održana treći puta i odlično je primljena i kod mentora i kod učenika.

Dan kasnije održana je 11. juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO) na kojoj su se natjecatelji borili za pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama. Dobro je podsjetiti da su četiri učenika osnovnih škola sudjelovala i na HLO i na JHIO.

Za kraj, u nedjelju je po 28. put organizirana Hrvatska informatička olimpijada (HIO) na kojoj su se natjecatelji, u posebno jakoj konkurenciji, borili za pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama.

Svim učenicima natjecateljima, njihovim mentorima i organizatorima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli ovim informatičkim olimpijadama čestitamo na velikom uspjehu. Pobijedili su uistinu najbolji!