Image for Uspjeh hrvatskih informatičara na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi!
Naslovnica

Uspjeh hrvatskih informatičara na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi!

Lijepe vijesti stižu nam iz Nagykanizse, gdje se od 23. do 29. kolovoza održala 27. srednjoeuropska informatička olimpijada. Naši mladi informatičari pokazali su što znaju i koliko vrijede i vratili se kući s vrijednim nagaradama.

Mađarska Nagykanisza bila je od 23. do 29. kolovoza domaćin ovogodišnje, 27. srednjoeuropske informatičke olimpijade. Na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 56 natjecatelja iz čak 13 zemalja, a mladi hrvatski informatičari postigli su izniman uspjeh. U vrlo neizvjesnoj konnkurenciji osvojili su naime jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Uistinu lijep uspjeh na kojem im od srca čestitamo!

Zlatnu medalju osvojio je Dorijan Lendvaj, srebrne medalje ponijeli su Patrick Pavić i Krešimir Nežmah, a brončanu Martin Josip Kocijan. Stručni voditelji naše reprezentacije bili su Ivan Paljak i Marin Kišić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar.

Detaljni izvještaj s fotografijama, kompletne rezultate i zadatke s natjecanja možete pronaći na https://hsin.hr/ceoi2020/