Image for Power BI
Naslovnica

Power BI

Uspješne organizacije sve više se okreću donošenju odluka temeljenih na podacima kao najučinkovitijem sredstvu za optimalno iskorištavanje resursa i prepoznavanje poslovnih prilika.

Donošenje odluka temeljeno na podacima oslanja se na analizu prikupljenih podataka korištenjem različitih metoda i alata kako bi se pronašli uvidi koji korisnike izvještaja mogu informirati i tako pomoći u prosudbama. Kako poslovanje postaje sve više vođeno podacima, razvija se i izvještavanje.

Kvalitetno kreiranje izvještaja danas je ključ za poboljšanje poslovanja i donošenje važnih poslovnih odluka. Svrha poslovnog izvještaja je prezentacija svim sudionicima u poslovanju činjeničnih podataka i osiguravanje informacija u stvarnom vremenu. Analiza, transformiranje i modeliranje podataka važni su koraci za kreiranje izvještaja, a sve to možete provesti korištenjem alata Power BI.

Kako se dinamika poslovanja ubrzava, tolerancija na vrijeme čekanja izvještaja je sve manja te se odgovori u obliku grafikona očekuju u promptnim rokovima. Tradicionalni alati sve teže odgovaraju na tako visoke zahtjeve i zato je tržište ogovorilo pojavom alata koji podržavaju zahtjeve suvremenog poslovanja – Power BI.

Power BI koristi se u svim industrijama i odjelima, od proizvođača, preko distributera ili maloprodaje, do skladišta, financija ili odjela prodaje. Menadžeri također koriste BI izvješćivanje za praćenje informacija relevantnih za njihove odjele i poduzeća. Pomoću alata Power BI naučiti ćete jednostavno, brzo i efikasno analizirati podatka potrebne za kreiranje izvještaja te razne načine za kvalitetnu vizualizaciju podataka.

Što ćete naučiti

  • Pročišćavati i transformirati podatke pomoću različitih metoda i alata.
  • Modelirani podatke na relevantan način za vašu industriju i odjel u kojem radite.
  • Dizajnirati i kreirati izvještaje na temelju analize podataka.
  • Donositi odluke temeljene na podacima.
  • Upravljati podacima iz izvještaja i prezentirati informacije u stvarnom vremenu.
  • Kvalitetno i brzo vizualizirati analizirane podatke.