Image for Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja
Naslovnica

Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja

11. travnja 2024.

Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja

Iskoristi 20% popusta


Konferencija Algebrinog Zavoda za kvalitetu obrazovanja pod nazivom “Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja” održava se u Algebri, 11. travnja 2024. godine, a namijenjena je:

  • dekanima, prodekanima, voditeljima odjela za osiguravanje kvalitete ustanova iz sustava visokog obrazovanja
  • ravnateljima srednjih škola
  • ravnateljima ustanova za obrazovanje odraslih
  • stručnjacima za digitalnu transformaciju obrazovnih ustanova
  • zainteresiranim stručnjacima koji promišljaju o ulogama tehnologije u obrazovanju

Osnovni je cilj ove konferencije pružiti svim zainteresiranima uvid u razvoj digitalne tehnologije i implikacije tog razvoja na osobni razvoj mladih, na svijet rada i na obrazovanje. Kroz plenarni dio konferencije bit će predstavljeni rezultati istraživanja utjecaja digitalne tehnologije na djecu i mlade i preporuke oko njenog korištenja, predviđanja utjecaja umjetne inteligencije i razvoja u području podatkovne znanosti na svijet rada te sveukupni utjecaj digitalizacije, direktno i indirektno, na obrazovanje. Pri tome će biti prikazano kako je utjecaj na obrazovanje sveobuhvatan, od nužnosti uvođenja pojedinih novih alata i sadržaja u obrazovne programe, preko mogućnosti primjene digitalnih tehnologija u samom procesu obrazovanja (od poučavanja do provjere dostignutosti ishoda učenja) sve do digitalizacije kao podloge za kvalitetnije upravljanje obrazovnim procesom i samim ustanovama. Nakon plenarnog dijela, konferencija će se nastaviti kroz dva paralelna radionička programa.

Prvi će biti više usmjeren na sudionike iz visokog obrazovanja te će kao podlogu budućih investicija u digitalizaciju i digitalnu transformaciju visokog obrazovanja (kroz projekt e-sveučilište i druge projekte) dati primjere primjene umjetne inteligencije u raznim vrstama nastave i vrednovanja znanja te će kroz moderiranu radionicu pokušati odgovoriti na pitanje koji bi to bili indikatori uspješnosti i digitalizacije ustanova te kako bismo ih mogli pratiti koristeći analitičke alata i podloge koje može osigurati tehnologija. Druga paralelna radionica bit će usmjerena na sudionike iz srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih, a osim primjera primjene umjetne inteligencije u nastavi, koji će biti predstavljeni i na prvoj radionici, ovdje će se kroz moderiranu raspravu prezentirati izabrani primjeri digitalnih obrazovnih sadržaja i pristupa nastavi u prošloj godini u nekoliko Regionalnih centara kompetentnosti. Ti materijali i primjeri trebali bi poslužiti sudionicima da osvijeste mogućnosti koje digitalna tehnologija pruža i u njihovim ustanovama i obrazovnim sektorima odnosno predmetima.

Algebrin Zavod za kvalitetu obrazovanja s ponosom organizira ovu konferenciju o digitalnim tehnologijama koje mogu pomoći razvoju obrazovanja i želi na jednom mjestu okupiti sve one koji kroz razgovor, razmjenu iskustava i suradnju rade na promicanju ove izuzetno bitne teme. Osim niza predavanja i izlaganja, na konferenciji ćemo razgovarati o izazovima, razvojnim mogućnostima te o smjerovima i najboljim praksama u obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.