Image for Osiguravanje kvalitete u obrazovanju
Naslovnica

Osiguravanje kvalitete u obrazovanju

19. 1. 2023.

Osiguravanje kvalitete u obrazovanju

Iskoristi 20% popusta


Konferencija Algebrinog Zavoda za kvalitetu obrazovanja pod nazivom “Osiguravanje kvalitete u obrazovanju” održava se u Algebri, 19. siječnja 2023. godine, a namijenjena je:

  • koordinatorima samovrednovanja u pučkim učilištima i strukovnim školama,
  • djelatnicima odjela za unutarnje osiguravanje kvalitete na veleučilištima, fakultetima i sveučilištima,
  • ravnateljima strukovnih škola,
  • ravnateljima ustanova za obrazovanje odraslih,
  • prodekanima i dekanima visokih učilišta,
  • članovima timova i/ili povjerenstava za kvalitetu.

Osnovni je cilj ove konferencije pružiti svim zainteresiranima uvid u aktualnosti vezane uz područje osiguravanja kvalitete u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te potaknuti rasprave o različitim alatima i modelima koji se koriste u osiguravanju i unapređenju kvalitete na svim razinama obrazovanja. Zbog povećane dostupnosti i masifikacije visokog obrazovanja, zbog sve veće potrebe za stvaranjem kvalitetne ponude za kontinuirano stručno usavršavanje, sve važnije postaje osiguravati i unapređivati kvalitetu obrazovanja. Razvojem novih, raznolikih i inovativnih metoda učenja i poučavanja, uz primjenu suvremenih digitalnih alata u nastavi postavlja se pitanje kako u isto vrijeme omogućiti ustanovama fleksibilnost u stvaranju relevantne obrazovne ponude i odgovaranju na brze promjene i zahtjeve društva i tržišta rada te osigurati kvalitetu i pouzdanost stečenih znanja i vještina. Zbog navedenog, upravo je kvaliteta obrazovanja prepoznata kao jedan od ključnih europskih razvojnih prioriteta kojem ovom konferencijom želimo dati doprinos.   

Algebrin Zavod za kvalitetu obrazovanja s ponosom zato organizira ovu konferenciju namijenjenu promociji osiguravanja kvalitete i želi na jednom mjestu okupiti sve one koji kroz razgovor, razmjenu iskustava i suradnju rade na promicanju ove izuzetno bitne teme. Osim niza predavanja i izlaganja, na konferenciji ćemo razgovarati o politikama osiguravanja kvalitete u obrazovnom sustavu, o razvojnim mogućnostima, te o smjerovima i najboljima praksama osiguravanja kvalitete u obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.