Image for Transforming Teaching in Higher Education
Naslovnica

Transforming Teaching in Higher Education

Transforming Teaching in Higher Education

Iskoristi 20% popusta


Preko 350 vrhunskih Sveučilišta, od čega gotovo sva iz Velike Britanije, mnoga iz Australije i drugih razvijenih visokoobrazovnih sustava koriste usluge i znanje organizacije Advanced HE, osnovane sa ciljem potpore razvoju kvalitete u visokom obrazovanju. Ključni segment rada Advanced HE je izgradnja i certificiranje visokoškolskih nastavnika, potpora nastavnim procesima te razvoj vodećeg kadra u visokoškolskim ustanovama.

Besplatnom jednodnevnom radionicom u Zagrebu, Advanced HE i Sveučilište Algebra žele potaknuti promišljanje i aktivnosti koje će pridonijeti dodatnom razvoju kvalitetnog visokoškolskog obrazovanja na hrvatskim visokim učilištima. Kroz tri teme sudionici radionice će u interakciji sa voditeljima diskutirati o mogućim smjerovima razvoja vlastitih ustanova i vlastitih pristupa temeljem najboljih svjetskih iskustava.

Program

 

10:00Pozdravni govor – Doc. dr. sc. Mislav Balković, dekan Sveučilišta Algebra
10:10Važnost podučavanja i učenja u visokoškolskom obrazovanju
11:00Pauza
11:15Razvijanje i prepoznavanje nastavnika u visokoškolskom obrazovanju
12:00Ručak
12:45Zapošljivost u visokom obrazovanju – izazovi za čelnike visokoškolskih ustanova
15:30Zaključak i druženje

Advance HE je globalna, neprofitna, dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Koristeći  znanje i iskustvo i dijeleći najbolje prakse, rade na poboljšanju visokoškolskog obrazovanja za sve. Stručnjaci su u upravljanju, razvoju vodstva, poboljšanju podučavanja i učenja te se zalažu za ravnopravnost, raznolikost i inkluziju. Također nagrađuju globalnu izvrsnost putem niza povelja, nagrada i stipendija.O organizaciji Advance HE

Surađuju s vladama, sektorskim agencijama i nizom institucija visokoškolskog obrazovanja diljem svijeta kako bi pružili potporu za održiv napredak, dijelili najbolje prakse diljem svijeta i stvorili međunarodne mreže. Proveli su projekte na državnoj razini u Ukrajini (o akademskom vodstvu), Bahreinu i Tajlandu (o razvoju podučavanja i potpori nastavnicima), Pakistanu (o jamstvu kvalitete), i diljem četiri afričke zemlje (o zapošljivosti), a direktno su surađivali i s institucijama u zemljama kao što su Mađarska, Turska, Španjolska, Kazahstan, Saudijska Arabija, Tajland, Kina, Australija, Novi Zeland i SAD.
Uz to, preko 350 institucija koje su članice Advance HE, uključujući gotovo sve institucije visokoškolskog obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, i preko polovice sveučilišta u Australiji, koristi njihove usluge. Imaju preko 55 članskih institucija van UK-a, u zemljama kao što su Francuska, Španjolska, Turska, Australija, SAD, Novi Zeland, Kina, Singapur, Hong Kong, UAE, Bahrain, Saudijska Arabija, Južnoafrička Republika, Oman, Tajland i Kenija.

Advance HE osnovana je u ožujku 2018. nakon spajanja organizacija Higher Education Academy, Leadership Foundation for Higher Education and Equality Challenge Unit. Tako udružene, njihove zajedničke sposobnosti nude doista integriran i cjelovit pristup potpore institucijama.

www.advance-he.ac.uk/