Image for Pozivamo vas na drugu konferenciju “Izvrsnost u obrazovanju”
Naslovnica

Pozivamo vas na drugu konferenciju “Izvrsnost u obrazovanju”

Nakon godine dana uspješnog rada Algebra Zavod za kvalitetu obrazovanja vas poziva na drugu po redu konferenciju "Izvrsnost u obrazovanju  - Razvijajući svoju školu, razvijamo obrazovni sustav".

Konferencija “Izvrsnost u obrazovanju” održat će se u Algebri, 30. rujna 2019. godine s početkom u 10:00 sati. Konferencija je namijenjena ravnateljima osnovnih i srednjih škola i đačkih domova, a sudjelovanje na konferenciji i radionicama je besplatno i uvjetovano obaveznom registracijom.

Program ovogodišnje konferencije je podijeljen na dva dijela – predavanja i radionice. Tijekom predavanja bit će riječi o praksi participativnog upravljanja i zajedničkog donošenja odluka koja se sve više ističe kao ključni element uspješnog vodstva odgojno-obrazovne ustanove te o važnosti kolaborativnih metoda upravljanja koje uključuju suradnju, zajedničko planiranje i donošenje odluka uz sudjelovanje djelatnika, roditelja, gospodarstva i lokalne zajednice. Kroz interaktivno predavanje adresirat ćemo određene mitove o motivaciji i predložiti konkretne alate primjene. Bavit ćemo se i osiguravanjem kvalitete kao jednim od nužnih elemenata u radu škole te kroz pojedine primjere pokazati kako se gradeći sustav i kulturu osiguravanja kvalitete u odgojno-obrazovnoj ustanovi gradi put prema izvrsnosti u obrazovanju. Kroz predavanje ćemo i dati praktične upute kako stvoriti i voditi izvrsnu organizaciju (obrazovnu ili neku drugu), te ćemo na primjerima pogrešaka i pokušaja Algebre pokazati kako smo kroz posljednjih dvadeset godina gradili kulturu kvalitete i težili prema izvrsnosti u obrazovanju.

Na radionici Maše Magzan predstavit će se participativno ili suradničko vodstvo s posebnim naglaskom na suvremena istraživanja, konkretnu primjenu u školi i razne dobrobiti, dok će se u drugom dijelu radionice uvježbavati konkretne konverzacijske metode koje se temelje na uključenosti i kolektivnoj inteligenciji svih sudionika. Ciljevi radionice Ana-Marije Vidjak su preispitati učinkovitost metode “mrkva i batina”, razumjeti odnos između prava i povlastica te prepoznati stupanj motiviranosti i izraditi motivacijski plan za dio svojih zaposlenika. Radionica Maje Jukić će se sastojati od vježbi na osnovi primjera s ciljem osvješćivanja što škola već ima kao podlogu za definirane standarde kvalitete, u kojem području škola ima definirane standarde kvalitete te koji su to podaci na osnovi kojih škola može pratiti trend kvalitete svoga rada.