Image for Besplatne edukacije u veljači u Vukovaru, Sisku i Rijeci u sklopu projekta „IT obrazovanje za sigurnije sutra
Naslovnica

Besplatne edukacije u veljači u Vukovaru, Sisku i Rijeci u sklopu projekta „IT obrazovanje za sigurnije sutra

Algebra u sklopu projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra" omogućuje besplatnu edukaciju u Rijeci, Sisku i Vukovaru

Nezaposlene osobe, odrasle osobe bez stečenih kvalifikacija kroz redovno obrazovanje i odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija mogu dobiti besplatno obrazovanje s područja računarstva – web dizajna, mrežne administracije, programiranja, te osnovna znanja iz informatike u sklopu ECDL edukacije i edukacije za računalnog operatera.

Pučko otvoreno učilište Algebra provodi projekt "IT obrazovanje za sigurnije sutra". Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive dugotrajno nezaposlenih osoba i odraslih osoba bez odgovarajuće razine obrazovanja i kvalifikacija ili pak s nižim razinama kvalifikacija.

Stjecanjem dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, sljedeće skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja: nezaposleni dulje od 12 mjeseci (stariji od 34 godine koji imaju završenu srednju školu), zaposlene ili nezaposlene osobe između 15 i 34 godina (s najviše završenom osnovnom školom) te zaposlene ili nezaposlene osobe neovisno o godinama koje su završile jednogodišnju, dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu.

Projekt "IT obrazovanje za sigurnije sutra" trajat će do siječnja 2021., i omogućuje besplatno obrazovanje s područja informatike građanima Vukovara, Rijeke i Siska, dok je u online obliku dostupno građanima cijele Hrvatske.

Spomenutim skupinama građana besplatno su od veljače na raspolaganju programi edukacije vezani uz web dizajn, sistemsku administraciju, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C# na platformi .NET, kao i programi vezani uz osnovne računalne vještine – računalni operator i ECDL specijalist. Programi obrazovanja provodit će se korištenjem vrhunskih obrazovnih materijala i uz podršku Algebrinih mentora, te se u svim slučajevima radi o standardnoj, visokoj kvaliteti programa koje Algebra i inače provodi.

Algebra poziva pojedince s područja Vukovara, Rijeke i Siska koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovih obrazovnih programa u učionici, te građane iz cijele Hrvatske koji programe žele pohađati u online obliku da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice (https://www.algebra.hr/o-algebri/nasi-projekti/obrazovanje-za-sigurnije-sutra/)

Ako živite izvan navedenih gradova, a želite se obrazovati u učionici postoji mogućnost nadoknade putnih troškova javnim prijevozom do mjesta gdje se održava edukacija.

Ukupna vrijednost projekta i ukupni iznos EU potpore iznosi 1.332.994,50 kuna.

*Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Algebra

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.