Image for Digi4Teach – „Izazovi i prakse poučavanja ekonomskih disciplina u eri digitalizacije“
Naslovnica

Digi4Teach – „Izazovi i prakse poučavanja ekonomskih disciplina u eri digitalizacije“

U eri digitalizacije, korištenje digitalnih tehnologija postalo je neizostavan dio svakodnevice, posebice za tzv. digitalnu generaciju. U tom smislu, digitalne tehnologije mogu biti vrlo koristan alat u stjecanju formalnih znanja i kompetencija koje su dio strukovnog obrazovnog procesa. Stoga je projekt Digi4Teach – „Izazovi i prakse poučavanja ekonomskih disciplina u eri digitalizacije“, pokrenut u okviru europskog programa Erasmus+.

Projekt koordinira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s partnerima/fakultetima u Hrvatskoj, Poljskoj, Njemačkoj i Srbiji te srednjim strukovnim školama iz Zagreba i Samobora.

Cilj projekta je unaprijediti korištenje digitalnih tehnologija u strukovnom obrazovanju radi stjecanja formalnih znanja i kompetencija te poticanje kreativnog razmišljanja i poduzetničkog duha kod učenika.
Treću ekonomsku školu u Zagrebu u ovom projektu predstavljaju koordinatorica projekta Lada Tabak, prof. te članovi Jana Staroveški, prof., Iva Šimić, prof. i dr.sc. Dino Bruža, prof.

Koordinatorica projekta za Treću ekonomsku školu Zagreb, Lada Tabak, prof., ističe da je digitalna tehnologija neizostavan dio života današnje digitalne generacije, stoga se projektom želi unaprijediti primjenu digitalnih tehnologija u obrazovnom procesu kako bi se učenje učinilo privlačnijim i učinkovitijim.

Projektom se planiraju razviti digitalne kompetencije i vještine potrebne za poučavanje ekonomskih disciplina kao što su računovodstvo, financije, trgovina i turizam u doba digitalne transformacije, kao i kreativno razmišljanje i dodatno poduprijeti poduzetnički duh učenika strukovnog obrazovanja.

Planirani završetak projekta je u travanju 2023.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.