Naslovnica

Maturanti prijavite se na besplatnu Probne ispite prije mature u Algebri!

Nakon velikog uspjeha projekta "Probne mature" koja je prošle godine više od 1500 maturanata privukla da besplatno provjere svoje znanje nekoliko mjeseci prije državne mature, Otvoreno učilište Algebra i ove godine omogućava učenicima završnog razreda srednje škole da na najbolji mogući način procijene svoja znanja koja će se kasnije tražiti i na maturi. Probna matura provodi se 7. ožujka 2015. u 10 gradova širom Hrvatske – u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Sisku i Kutini – a maturante će tada dočekati tipični zadaci kakvi se najčešće pojavljuju na ispitima državne mature. Prijave su otvorene, a polaganje Probne mature potpuno je besplatno!

Algebra_PM_2014

Kao i prošle godine, kada je Probna matura privukla više od 1500 maturanata koji su željeli provjeriti svoja znanja iz matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika, Algebra i ove godine pruža priliku novoj generaciji maturanata da na vrijeme provjere svoja znanja iz ovih predmeta te da tako otkriju moguće nedostatke u svojem znanju. Probna matura piše se po svim pravilima mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), što znači da će maturanti koji pristupe ovom dobrovoljnom testiranju doživjeti pravo iskustvo kakvo ih čeka nekoliko mjeseci kasnije.

Probnu maturu Otvoreno učilište Algebra provodi u 10 gradova diljem Hrvatske (dva grada više nego lani!) i to za sve maturante potpuno besplatno i bez ikakvih obaveza. Probni ispiti iz matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika polagat će se na dvije razine – A i B – a na pripremi svih ispitnih zadataka ponovno su radili srednjoškolski profesori s velikim iskustvom rada na državnoj maturi. Maturante na Probnoj maturi očekuju originalni zadaci kakve nisu dosad mogli susresti u zbirkama i priručnicima za pripremu mature, ali koji, naravno, odgovaraju tipskim zadacima kakvi se na maturi najčešće pojavljuju.

"Potaknuti izuzetno velikim odazivom i pozitivnim komentarima prošle godine, ove godine organiziramo Probnu maturu u nešto ranijem terminu kako bi maturantima ostalo više vremena za kasnije pripreme. Pohvalno je što se ovako mnogo njih prošle godine odlučilo na ovu provjeru znanja, čime su pokazali da su vrlo svjesni toga koliko im je uspjeh na državnoj maturi važan za upis željenog studija te koliko može utjecati na njihovu buduću karijeru", izjavila je profesorica Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"S obzirom da se Probna matura simultano provodi na svih deset lokacija te da učenike očekuju isti ispiti, ovo je jedinstvena prilika da oni sami provjere kako stoje sa znanjem kada se usporede s vlastitom generacijom – što je nešto što ne mogu dobiti na drugi način. Budući da smo prošle godine proveli i opsežno istraživanje o ulozi i posljedicama stresa kod maturanata, a kojega stvara upravo polaganje mature, smatramo da su pravovremena procjena znanja i upoznavanje situacije ono što im taj stres može u konačnici smanjiti i ujedno povećati sigurnost prilikom izlaska na pravi ispit", zaključuje Klaudija Šarkanj.

Besplatna 'Probna matura' Otvorenog učilišta Algebra namijenjena je svim zainteresiranim maturantima, neovisno o tome na koji se način pripremaju za ispit prave državne mature. Nakon polaganja probnog ispita, svi oni koji mu pristupe u najkraćem će mogućem roku elektroničkom poštom primiti rezultate ispita.

Budući da je broj mjesta na 'Probnoj maturi' ograničen, zainteresirani učenici trebaju se čim ranije prijaviti putem web stranice www.drzavnamatura.hr/probna-matura.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.