Image for Otvorena 7. po redu konferencija o informacijskoj sigurnosti FSec2017
Naslovnica

Otvorena 7. po redu konferencija o informacijskoj sigurnosti FSec2017

7. rujna je u HNK-u u Varaždinu u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike i partnerskih institucija i tvrtki započela sedma po redu FSec sigurnosna konferencija. FSec je najveća konferencija vezana uz informacijsku sigurnost u Hrvatskoj i regiji. Konferencija FSec2017 je okupila više od 470 stručnjaka što iz nacionalnih institucija koje pokrivaju područje sigurnosti, što iz tvrtki koje se bave ovim danas vrlo zanimljivim područjem. Cilj konferencije je i bio okupiti neke od najvećih svjetskih stručnjaka, te tvrtki koje se bave područjem sigurnosti, kako bi razmijenili znanja, prezentirali današnje trendove, iskustva te proanalizirali moguće buduće prijetnje.


Informacijska i kibernetička sigurnost su ključni izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva pa tako i Republika Hrvatska. Postizanje i održavanje zadovoljavajuće razine sigurnosti na ovim područjima ovisi o dostupnosti odgovarajućeg broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i o svijesti javnosti o rizicima i primjerenim načinima zaštite. Upravo je školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite jedna od glavnih zadaća FSec konferencija, pa tako i ovogodišnje. U ime organizacijskog odbora konferencije, doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi je svečano otvorio skup, a osim njega sve sudionike su pozdravili i ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, brigadir Damir Terzić, Izaslanik Predsjednice RH, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina g. Zlatan Avar, te dekan Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Neven Vrček. Prvo pozvano predavanje održao je Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, s predavanjem o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na Internetu. Nakon njega predavanje je održala Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana uslijedit će još niz kvalitetnih predavanja i radionica, koje će se odvijati na pet pozornica istovremeno. Izlaganje će održati ljudi iz hakerske zajednice Chaos Computer Club, tvrtki Google, Cisco, Wire, Kaspersky ResetSecurity, itd. Značajno unapređenje konferencije je i Job Fair koji se održava tijekom trajanja konferencije, a kojemu je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake.

Održat će se i 2 okrugla stola o društveno i tehnološki značajnim temama GDPR i o normi za e-plaćanje
PSD2. Više informacija o FSec2017 konferenciji potražiti na webu konferencije: https://fsec.foi.hr

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.