Image for Aleksandra Janjić
Naslovnica

Aleksandra Janjić

Direktorica Karolina savjetovanje j.d.o.o. te konzultantica u području upravljanja projektima

Aleksandra Janjić, diplomirana pravnica i dobitnica Rektorske nagrade Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, je kroz 18 godina rada u udrugama stekla veliko iskustvo na području prikupljanja sredstava te izrade projekata. S izradom i provedbom projekata se upoznala tijekom izrade i provedbe projekata u okviru USAID programa kada je sudjelovala u izradi i provedbi programa financiranih u partnerstvu sa organizacijama ADF, AED te Mercy Corps. Iz tog vremena treba posebno istaknuti sudjelovanje u Programu ekonomske i socijalne revitalizacije ratom pogođenih područja te CroNGO programu. Do danas je sudjelovala u izradi i provedbi stotinjak projekata, od čega 15  iz EU prepristupnih fondova i ESI (Cards, Phare, IPA,  ESF, EFRR, EIDHR, Leonardo, Erasmus). Specijalnost su joj projekti iz područja pružanja socijalnih usluga, ljudskih prava, poduzetništva kao i ruralnog razvoja te razvoja zajednice.

Kao trenerica i konzultantica od 2000. je održala niz predavanja za udruge civilnog društva, ali i za javni te privatni sektor. Surađivala je kao vanjska suradnica i sa međunarodnim organizacijama od kojih bi posebno istakli ADF, ASB, UNHCR, UNDP, EPRD, WYG, Deloitte  te za lokalnu i regionalnu samoupravu , ministarstva i urede Vlade RH i nacionalne agencije (ASOO, Ministarstvo uprave, Ministarstvi kulture, Ministarstvo branitelja, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, JU RERA SDŽ, JU RERA ŠKŽ). Radila je na području Republike Hrvatske, ali i u regiji (Bosna i Hercegovina, Republika Srbija). Održala je niz radionica iz područja upravljanja projektnim ciklusom u okviru EU fondova, upravljanja partnerstvom u okviru projekata, upravljanja financijama, a ima iskustva i na drugim područjima kao što su osnivanje lokalnih akcijskih grupa, strateško planiranje, osnivanje i rad zaklada lokalne zajednice i sl. Uz trenerske i konzultantske usluge, stekla je iskustvo i u ocjenjivanju projektnih prijedloga kao i u razradi sustava financiranja projekata kroz zakladu lokalne zajednice i iz sredstava lokalne samouprave. Tijekom svog rada sudjelovala je i u radu Radnih grupa od koji bi posebno istakli sudjelovanje u radu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje za Šibensko-kninsku županiju, Partnerskog vijeća za izradu regionalne razvojne strategije za Šibensko-kninsku županiju, Radne grupe evaluatora projekata financiranih iz državnog proračuna u okviru Ureda za udruge Vlade RH.

Od 2011. je i predavačica u Algebri u sklopu programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.