Naslovnica

Anita Rogošić

Anita ima dugogodišnje iskustvo rada na pripremi i provedbi projekata privatnog i javnog sektora financiranih iz EU fondova i Programa te dugogodišnje predavačko iskustvo u području EU fondova. Trenutno je projektni menadžer na Centru izvrsnosti za znanost i tehnologiju - integracija Mediteranske regije (STIM) na  Sveučilištu u Splitu na projektu STIM-REI (eng. Research, Innovation, Education; hrv.: Istrazivanje, inovacija, edukacija)  K.K. 01.1.1.01.0003, financiran iz poziva OPKK Vrhunska istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti. Ovaj projekt okupio je tim vrhunskih znanstvenika te  povezuje istraživanje s inovacijom i edukacijom kroz tri područja unaprjeđivanja utemeljena na izvrsnosti i aktualnosti: Napredna tehnologija na nanoskali, Voda i okoliš i  Obrazovanje koje slijedi nove strateške okvire za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju (Education and Training, ET2020) te cilja uspostaviti nove programe za poduzetništvo u području prirodnih znanosti i tehnologije. Sudjeluje u pripremi i prijavi projekata u programu Obzor  2020.

Od 2016. vanjski je suradnik u nastavnom zvanju predavač na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, kolegij Fondovi EU na prvoj godini specijalističkog diplomskog studija, smjer Računovodstvo i financije.

U četiri godine rada na poziciji stručnog suradnika za potpore u tvrtki Galeb d.d.(na ovoj poziciji je bila do početka 2018. godine) stekla je bogato iskustvo u pripremi i provedbi subvencioniranih  projekata gospodarskog sektora iz područja  izgradnje i modernizacije proizvodnih kapaciteta,  energetske učinkovitosti , istraživanja i razvoja, informacijskih tehnologija i transfera tehnologije u suradnji s akademskom zajednicom. Sudjelovala je u kreiranju inovativnih edukacijski programa i projekata poslodavca  za  jačanje kompetencija ljudskih potencijala, zapošljavanje mladih i zapošljavanje marginaliziranih skupina  za koje je poslodavcu osigurala priznanja na nacionalnoj razini. Sudionik je brojnih panel rasprava, okruglih stolova, radionica, stručnih savjetovanja, sektorskih dijaloga,  gostujućih predavanja i konferencija u okviru diseminacijskih aktivnosti provedenih projekata.

Stručna je specijalistica računovodstva i financija te se još za vrijeme studija uže usmjerila u  područje EU projekata iz IPA komponente IV-razvoj ljudskih potencijala. U svojim početcima ostvarila je brojne suradnje sa lokalnim organizacijama civilnog društva te ju  je ova povezanost obilježila u kasnijem razdoblju djelovanja u realnom sektoru kroz nastojanje da svakom projektu doda vrijednost promicanjem načela društveno odgovornog poslovanja i socijalnog uključivanja.

Živi u Omišu,  slobodno vrijeme  aktivno provodi na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u kanjonu rijeke Cetine u uzgoju voća, povrća i cvijeća, privatno je zainteresirana za  jačanje razvoja ruralnih krajeva i istraživanje potencijala  ruralnih područja Dalmatinske  zagore kroz mjere Programa ruralnog razvoja, članica je LAG-a Adrion.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.