Naslovnica

Predstavljanje rezultata istraživanja o zapošljavanju u ICT sektoru

baltazar_header

Visoko učilište Algebra - visoka škola za primijenjeno računarstvo uz partnere HUP - Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti, Udruga nezavisnih izvoznika softvera – CISEx i Hrvatska gospodarska komora – HGK IT provelo je tradicionalno istraživanje o potrebama poslodavaca u ICT sektoru u Hrvatskoj. Rezultati istraživanja koje je provedeno među čak 450 poslodavaca u ICT sektoru biti će predstavljeni u petak, 09. svibnja 2014. s početkom u 10:30, u prostorijama HUPa (Radnička cesta 52/1).

Ovogodišnje predstavljanje rezultata poklopilo se s nekoliko vrlo relevantnih trenutaka za hrvatski i europski ICT sektor. Europska komisija dovršila je analizu razvoja ICT tržišta rada, detektirala velike probleme u nedostatku kvalificirane radne snage i formirala „Veliku koaliciju za digitalna radna mjesta“ kako bi u što kraćem vremenu adresirala problem nedostatka čak 900.000 ICT stručnjaka u sljedećih nekoliko godina. Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske dovršilo je, uz pomoć ICT klastera konkurentnosti, izradu „Industrijske strategije 2014-2020“, u kojoj je ICT sektor prepoznat kao jedna od šest strateških grana, a istovremeno, objavljeno je „Globalno izvješće o informacijskoj tehnologiji 2014“ u kojoj je Hrvatska napravila značajan pomak na ljestvici konkurentnosti.

Zbog svega navedenog na predstavljanju rezultata sudjelovat će eminentni govornici, koji će se obratiti uzvanicima i predstavnicima medija te govoriti o potencijalima razvoja i konkurentnosti hrvatske ICT industrije, a s posebnim naglaskom na zapošljavanje i razvoj ljudskih potencijala. Na događanju će sudjelovati Adrian Ježina, HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti, Mislav Balković, HUP-Udruga poslodavaca u obrazovanju, Sanja Crnković Pozaić, Ministarstvo rada i mirovinskog sustav, Tomislav Radoš, Ministarstvo gospodarstva, Marko Lacković, Nacionalno vijeće za konkurentnost, Werner Korte, Empirica, Hrvoje Balen, Visoko učilište Algebra.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.