Naslovnica

Dan 1

 • 20 godina s vama
 • 500 predavača i suradnika
 • 15.000 polaznika godišnje
 • 300.000 održanih edukacija

Tijekom prvog dana radionice, dobit ćete jasnu sliku kakve projekte je moguće financirati iz Programa ruralnog razvoja RH, a najviše vremena bit će posvećeno najvećim mjerama 4, 6, 7 i 19 (po odobrenju Pravilnika).

Naučit ćete gdje i kako pretraživati natječaje, te kako prepoznavati prilike za financiranje projekata kroz povezivanje s odgovarajućim mjerama.

Koliko će se pojedinoj mjeri posvetiti  vremena unutar ovog dijela edukacije ovisi i o interesima polaznika, pa se veći fokus stavlja na one mjere za koje postoji viša razina interesa u grupi.

Nakon što smo saznali što je sve moguće financirati iz Programa ruralnog razvoja, pristupit ćemo skiciranju projektnih ideja.

Kako bi se projektna ideja uobličila i prerasla iz ideje u projekt potrebno je znati koje preduvjete je potrebno zadovoljiti prije apliciranja na natječaje, te na koji način projekt koncipirati, kako bi ostvario financiranje iz izdašnih mjera Programa ruralnog razvoja RH.

 

Teme koje će se obrađivati prvi dan edukacije su:

 • Zajednička poljoprivredna politika i Program ruralnog razvoja RH 2014.-2020.
 • Pregled svih mjera, prihvatljivih korisnika i troškova
 • Detaljnija razrada mjera 4.,6.,7. i 19 (po odobrenju Pravilnika) sa pripadajućim pravilnicima:
  • Mjera 4. Ulaganje u fizičku imovinu – podmjere, prihvatljivost korisnika, troškova, visina i intenzitet potpora po pojedinim operacijama, kriteriji odabira, primjeri projekata
  • Mjera 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja – podmjere, prihvatljivost korisnika, troškova, visina i intenzitet potpora po pojedinim operacijama, kriteriji odabira, primjeri projekata
  • Mjera 7. Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima – podmjere, prihvatljivost korisnika, troškova, visina i intenzitet potpora po pojedinim operacijama, kriteriji odabira, primjeri projekata
  • Mjera 19. LEADER – CLLD (eng. Community Led Local Development – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice) – podmjere, prihvatljivost korisnika, troškova, visina i intenzitet potpora, sadržaj lokalne razvojne strategije (LRS), iskustva s izradom LRS
 • Preduvjeti za financiranje projekta iz Poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj
 • Koncept ideje – razvoj i razrada prema zadanom obrascu

 

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Saznajte više

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.