Naslovnica

Visoko učilište Algebra najuspješnijim kandidatima dodijelilo stipendije za IgBS e-Leadership MBA program

Stipendijski natječaj Visokog učilišta Algebra za IgBS e-Leadership MBA program, ukupne vrijednosti od gotovo 400 tisuća kuna, okončan je dodjelom stipendijskih certifikata najuspješnijim kandidatima koji su tijekom selekcijskog procesa pokazali najbolje predispozicije za program jednog od u Europi danas najtraženijih područja.

algebra_mba-dodjela_03Visoko učilište Algebra jučer je na konferenciji Corp2IN, čiji je suorganizator, dodijelilo stipendije za IgBS MBA program iz stipendijskog fonda vrijednog gotovo 400.000 kuna. Tijekom proteklih tjedana, čak više stotina kandidata prijavilo se za stipendijski natječaj u sklopu kojeg su se mogle osvojiti pune i djelomične stipendije za IgBS e-Leadership MBA program u provedbi Visokog učilišta Algebra koji, kao jedan od samo četiri te vrste u Europi, kreće ove jeseni.

Kroz selekcijski postupak i finalno testiranje kandidata odabrano je petero dobitnika stipendija kojima su danas, u sklopu Corp2IN konferencije, dodijeljeni njihovi certifikati i uručene stipendije. Stipendije Visokog učilišta Algebra svojim su predstavljanjem, zalaganjem i sudjelovanjem na finalnom selekcijskom procesu zaslužili Damir Prusac, Ivan Spajić Buturac, Ana Zrno, Stjepan Vuković i Igor Cerinski.

"Izuzetno smo zadovoljni velikim odazivom i interesom za stipendijski program koji smo ove jeseni ponudili kandidatima zainteresiranim za prvi MBA program e-Leadershipa u ovom dijelu Europe, ali i općenito interesom koji vlada za ovom vrstom MBA programa. Finale ovog stipendijskog natjecanja pokazalo je da u Hrvatskoj postoji velik broj kvalitetnih kandidata – s karijerama koje su bile više obilježene tehnologijom ili menadžmentom – a kojima bi, i jednima i drugima, ova vrsta MBA programa pomogla da se formiraju kao uspješni lideri u tvrtkama koje sve više ovise o tehnologiji i koje kroz njezinu primjenu mogu unaprijediti ili posve transformirati svoje poslovanje. Iskreno čestitamo svim kandidatima koji su zasluženo osvojili stipendiju te pozivamo i sve ostale zainteresirane za ovaj MBA program da nam se jave što prije jer se rok za upis u ovu generaciju bliži kraju, a s programom započinjemo krajem studenog", izjavila je Ivana Conjar, voditeljica MBA poslovanja i upisa na Visokom učilištu Algebra, nakon dodjele stipendijskih certifikata najuspješnijim kandidatima.

Dobitnik pune stipendije za IgBS e-Leadership MBA program Visokog učilišta Algebra je Damir Prusac koji je o svojim očekivanjima od ovog MBA studija rekao: "Program koji uz klasičan MBA dio kroz sebe prožima digitalnu transformaciju čini mi se temelj modernog vodstva i razumijevanja utjecaja modernih tehnologija na poslovanje danas, a pogotovo u budućnosti. Kad se tome doda dimenzija velikog broja internacionalnih predavača, motiv za prijavu na stipendiju nije bio upitan. Uz vrhunsku organizaciju, sam stipendijski proces je predstavljao prije svega osobni izazov, te izrodio vrijednost i iskustvo kroz novu mrežu kontakata, upoznavanje novih tehnologija te na kraju i veliki poticaj u vidu osvojene stipendije".

algebra_mba-dodjela_06_goran_radmanSelekcijski proces koji je provelo Visoko učilište Algebra pohvalili su i drugi kandidati, posebno naglasivši kako je finalno natjecanje proteklo u dobrom duhu te kako je predstavljalo priliku za upoznavanje drugih kandidata srodnih poslovnih profila. "Ovo je prvi put da sam eliminacijsku fazu doživio kao nešto ugodno, inspirativno i korisno. I prije natječaja sam imao dobar osjećaj vezan uz sadržaj programa, ali sada sam uvjeren u stručnost i organizaciju tima. Imam velika očekivanja, vjerujem da ću već tijekom studija steći relevantna iskustva u transformaciji tržišta, kako iz tehnološke perspektive, tako i one ljudskih potencijala", naglasio je još jedan od dobitnika stipendije, Ivan Spajić Buturac.

O tome zašto je željela studirati na MBA programu Visokog učilišta Algebra, Ana Zrno, također jedna od stipendista, naglašava: "Odabrala sam Algebrin novi IgBS e-Leadership MBA program zbog povjerenja kojeg imam u Algebru, i zbog 'e' u nazivu. Naime, digitalna transformacija već traje i neminovna je, i trebaju nam nove generacije leadera, oni kojima je digitalni svijet prirodno okružje u kom su stasali i u kojem vide prilike. Od Algebre očekujem samo najbolje na ovom studiju – prije svega kvalitetne module, najbolje predavače, puno izazova, timskog rada, razmjene iskustava i umrežavanja. Za sebe od studija očekujem proširenje znanja i vidika, istraživanje novih poslovnih ideja i mnoštvo novih poslovnih prijatelja".

algebra_mba-dodjela_19IgBS e-Leadership MBA program Visokog učilišta Algebra jedinstven je studij ove vrste u ovom dijelu Europe te se po mnogočemu može smatrati inovativnim jer se posve uklapa u procjene Europske unije oko potreba za školovanjem profesionalaca ovog profila (procjenjuje se da će do 2020. u EU nedostajati oko 200.000 poslovno-tehnoloških profesionalaca s odgovarajućim kvalifikacijama). Budući e-Leaderi, osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki, morat će imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte informacijskih tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji "izazivaju" tradicionalne modele poslovanja.

Diplomski IgBS e-Leadership MBA program (e-Vođenja) kreće ove jeseni a izvodit će ga, na engleskom jeziku, većim dijelom nastavnici s University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom poslovnom časopisu Bloomberg, dok su pojedine specifične teme rezervirane za hrvatske i europske profesore.

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.