Naslovnica

Digitalni video

  • 22 godine s vama
  • 500 predavača i suradnika
  • 15.000 polaznika godišnje
  • 300.000 održanih edukacija

Odlučite li se usavršiti u području digitalnog videa i montaže, očekuju vas izazovi s kakvima se suočava, recimo, slavni dirigent. Ili glavni kuhar u nekom vrhunskom restoranu.

Na raspolaganju su vam “sirovi” sastojci, audio i video zapis. Na vama je da iskoristite njihove prednosti, prikrijete nedostatke i svojim ih dodirom pretvorite u umjetničko djelo.

Najbolje od svega je što nećete ovisiti ni o kome. Program će vas naučiti kako se snima kvalitetan materijal, pa, ako poželite, čitav postupak može biti u vašim rukama.

Izgled finalnog proizvoda, koji će možda tisuće vidjeti na Youtube-u ili nakom drugom mediju, ovisit će o vašoj kreativnosti, ali i tehničkom znanju. Sigurni smo da vam kreativnosti ne nedostaje. Tu smo da vas naučimo svemu ostalome.

Pokazat ćemo vam kako se koriste moderni alati za obradu i montažu slike i zvuka, poput Adobeovog popularnog softvera Premiere Pro i Photoshop-a. Naučit ćemo vas služiti se digitalnom kamerom i postavljati rasvjetu. Govorit ćemo o kadriranju, komponiranju i postprodukciji. Proći ćemo sve faze, od početka do gotovog proizvoda.

Ne znamo za vas, ali mi se već veselimo novim viralnim hitovima koje ćete stvoriti.

Iskustvo

Do danas smo održali preko 300.000 seminara i kolegija, a 120.000 dragih prijatelja nam je poklonilo povjerenje. Pridružite im se.

Moderna metodologija

Kada završite program obrazovanja koji ste izabrali, bit ćete spremni za stvarni svijet.
Mijenjamo se i usavršavamo u skladu sa svjetskim trendovima.

Odlični uvjeti za rad

Udobno se smjestite u neku od naših 100 modernih učionica, opremljenih sa 1100 računala.

Individualni pristup

Nećemo dopustiti da se utopite u mnoštvu. Vaš uspjeh i budućnost su nam važni.

Kompetencije koje ćete steći

Primijeniti teorijska i praktična znanja u području audiovizualnih i informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Samostalno snimiti, montirati i obraditi video prema zahtjevima medijskog projekta / naručitelja.

Spremiti montirani medijski sadržaj za distribuciju i objavu na različitim medijskim platformama i izraditi sigurnosne kopije.

Oblikovati i integrirati elemente grafike za potrebe izrade medijskih sadržaja.

Kombinirati snimateljsku opremu/tehniku (fotoaparat, video kamera, optički sustavi, sustavi stabilizacije, rasvjetna tijela) pri izradi audiovizualnog sadržaja.

Analizirati karakteristike svjetla i rasvjetnih tijela, filtra i dosvjetljivača za uvjete izrade audiovizualnog sadržaja.

Sudjelovati u provedbi postupka vremenskog kodiranja (postavke kamera, sinkronizacija više kamera, reprodukcija) u produkciji audiovizualnih sadržaja .

Analizirati teoriju i elemente audiovizualnog stvaralaštva (kadriranje, kompozicija, fokus, rampa) pri izradi audiovizualnog sadržaja.

Složiti svjetlosne uvjete i postaviti rasvjetu prema zahtjevima snimanja audiovizualnog sadržaja.

Primijeniti osnovna načela i pravila televizijske i filmske montaže pri izradi audiovizualnog sadržaja.

Seminari

Program obrazovanja za digitalni video sastoji se od nekoliko seminara.

Po uspješnom završetku programa obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije digitalni video stječete uvjerenje za upis zvanja u e-radnu knjižicu.

Na programe obrazovanja Učilišta Algebra primijenjuju se različiti minimalni uvjeti upisa.