Image for Kako pomažemo našim klijentima
Istraživanje i razvoj

Kako pomažemo našim klijentima

U AlgebraLAB-u koristimo punu snagu digitalne tehnologije kako bismo stvorili novu vrijednost u vašem poslovanju. Ovisno o poslovnom sektoru, digitalna tehnologija već utječe na vaše poslovanje, i tek oko 10% tvrtki još ne osjeća utjecaj promjena koje proizlaze iz primjene informacijskih tehnologija.

Pojmovi kao što su „digitalna transformacija“ prate nas već godinama, zajedno s kraticama ERP, CRM ili SCM. Mijenjaju se načini i sadržaji komunikacije, kako s kupcima tako i sa zaposlenicima. Mikro i malim poduzetnicima tehnologija omogućava da, uz dobro upravljanje idejama, vrlo brzo uđu na tržište velikih dobavljača. Bitcoin u financijskoj industriji, razna aplikativna rješenja u telekomunikacijama i digitalni mediji u izdavaštvu, samo su neki od očitih primjera. Pritisak tehnologije drastično mijenja odnose snaga na tržištu.

Našim klijentima nudimo:

  • pomoć u prihvaćanju i implementaciji vrhunskih tehnologija i trendova
  • podršku u upravljanju korporativnim inovacijama
  • integraciju u tech-zajednicu

Da biste mogli pratiti potrebnu razinu inovacija, ponekad se čini da biste morali imati vlastiti R&D odjel, a to je financijski najčešće teško opravdati i, stoga, vrlo izazovno za realizirati na razini koja jamči rezultate. AlgebraLAB dio je Algebra Grupe u čijem se središtu nalazi Sveučilište Algebra s više od 400 predavača, znanstvenika i umjetnika – vrhunskih stručnjaka u raznim područjima digitalnih tehnologija. Naši stručnjaci pružit će podršku vašim potrebama u čitavom nizu područja: od informacijskih sustava i računalne sigurnosti, preko digitalnog kiparstva, programskog i sistemskog inženjerstva, do razvoja multimedije, računalnih igara i napredne analitike (big data). Svi su vam oni na raspolaganju za razvoj vaših digitalnih poslovnih strategija, bez obzira radi li se o novim proizvodima i uslugama, ili pak inovacijama u unaprjeđenju i digitalizaciji postojećih poslovnih procesa.

Naše aktivnosti klijentima omogućuju:

  • temeljiti uvid u tehnološke trendove i zahtjeve koji iz njih proizlaze
  • podršku u identificiranju i testiranju novih tehnoloških rješenja i ideja
  • pomoć u stvaranju novih partnerstva

Novu poslovnu ideju za vašu kompaniju možda skriva upravo pokrenuti start-up. Naše su aktivnosti stoga usmjerene na nadilaženje postojećih ograničenja i pronalaženje najboljih rješenja za ulazak na nova tržišta, pronalaženje novih partnera i primjenu poslovnih rješenja pomoću digitalne tehnologije. Posebno nas pri tome zanimaju područja blockchain tehnologije i napredne analitike (big data).

Korištenje blockachain koncepta – čuli ste za pojam ali niste sigurni kako je primjenjiv na vas? Blockchain tehnologija danas se koristi u raznim industrijama kao što su proizvodnja hrane, bankarske usluge, industrija zabave i igara, pravne usluge, izdavaštvo, obrazovanje, osiguranje, trgovina nekretninama i mnoge druge.  Blockchain donosi radikalne promjene u području komunikacije i prijenosa informacija i sadržaja (unutar tvrtke, prema klijentima, između klijenata) i uključuje kripto-valute, pametne ugovore, cybersecurity protokole, digitalnu autentifikaciju, zaštitu privatnosti, pohranu velike količine osjetljivih podataka i slično. Mogućnosti primjene blockchain tehnologije trenutno se čine neograničenima, a njihova se posebna privlačnost očituje u visokom stupnju sigurnosti i velikom smanjenju troškova poslovanja.

S druge strane, u današnjem je poslovanju i upravljanju nezamjenjiva i napredna analitika. Svaka organizacija danas (svjesno ili nesvjesno) proizvodi velike količine podataka, ali ih tek mali broj organizacija zaista zna kvalitetno iskoristiti. Naši stručnjaci za naprednu analitiku pokazat će vam kako koristiti podatke kako biste proširili tržišne prilike, povećali prodaju, značajno ubrzali postojeće poslovne procese i donosili važne poslovne odluke sa smanjenim faktorom rizika. Da bi vaši podaci postali tržišna prednost, potrebno ih je kvalitetno prikupiti, organizirati, primijeniti adekvatnu podatkovnu taksonomiju, upravljati podacima, vizualizirati sadržaje koji iz upravljanja proizlaze i u konačnici podatke integrirati. Naši stručnjaci vodit će vas u tom procesu i podučiti vas koristiti alate koji će vam omogućiti da poslovne odluke donosite transparentno i sa sigurnošću.