Startup inkubator generacija 2021/2022

Startup inkubator generacija 2021/2022

Iskoristi 20% popusta


Startup inkubator generacija 2021/2022!

Upoznajte 14. generaciju našeg LAB startup inkubatora!

.99

Određivanje cijena proizvoda i usluga kompleksan je proces na koji utječu ponuda i potražnja, cijene konkurenata, sezonalnost, a često i rok trajanja proizvoda. Prema istraživanjima, prosječna tvrtka posveti manje od 10 sati godišnje na razvoj cjenovnih strategija, dok istovremeno 58 % trgovaca ima poteškoća s prilagođavanjem cijenama konkurenata. Bruno Gašperov i Jelena Lončar prepoznali su potencijal ekonomije podataka za rješavanje ovog problema i njihov startup .99 radi na kreiranju rješenja za dinamičku optimizaciju cijena koje je zasnovano na strojnom učenju s naglaskom na metode dubokog podržanog učenja.

BeautyApp

Koliko vam se puta dogodilo da želite dogovoriti termin kod frizera ili termin za masažu ali odgađate jer je dogovaranje termina previše komplicirano i zahtijeva previše vašeg vremena? A tek otkazivanje termina zbog iznenadne nove obaveze i onda dogovaranje novog termina! Mnogi se saloni oslanjaju na olovku i papir ili Excel dokumente pa dobivanje termina često zahtijeva nekoliko telefonskih poziva ili poruka. Petra Rajko radi na razvoju platforme za rezervaciju termina u salonima za osobnu njegu – BeautyApp. Platforma je zamišljena kao komunikacijski kanal između salona i klijenata koji je zapravo specijalizirani sustav za mangement termina za salone, a klijentima olakšava dogovaranje termina u najdražim salonima.

Kaliks

Metabolički sindrom, pretilost, ateroskleroza, hipertenzija, bolesti srca i dijabetes tipa 2, poznate i kao “lifestyle” bolesti, stvaraju veliki teret za zdravstveni sustav i mogu uvelike smanjiti kvalitetu života pojedinca. U isto vrijeme, univerzalne preventivne taktike za sprječavanje razvijanja lifestyle bolesti nisu razvijene. Stoga Paula Franceković i Tea Vučković iz startupa Kaliks nastoje adekvatno doskočiti navedenim problemima. Tim razvija taktike prevencije vaskularnih posljedica lifestyle bolesti korištenjem inovativnog načina mjerenja integriteta površine endotelnih stanica.

eUgostitelj

Platforma za brzo beskontaktno naručivanje i plaćanje u ugostiteljskim objektima – eUgostitelj, projekt je Amara Hasanbegovića i Armina Krivdića. Tim nastoji riješiti problem relativno visokih kartičnih naknada platformom koja nudi niže naknade za procesuiranje naplata – za uplate izvršene putem mobilnih uređaja kao i za uplate putem kartičnih terminala. Osim toga, platforma eUgostitelj omogućava beskontaktno naručivanje i plaćanje usluge u manje od 30 sekundi. Jednostavnim skeniranjem QR koda, gost može pregledati ponudu ugostiteljskog objekta, izvršiti narudžbu i platiti je.

DogBlog

S obzirom na pozitivne učinke koje psi imaju na fizičko i mentalno zdravlje ljudi, ali i na činjenicu da je pas životinja za koju se ljudi najviše emotivno vežu, psi sve češće postaju dio obitelji. Nela Brzica i Toni Martinčić zato razvijaju DogBlog – mobilnu aplikaciju s korisnim informacijama za vlasnike pasa. Na njihovoj aplikaciji umreženi vlasnici pasa moći će komunicirati, razmijeniti informacije i sadržaje, saznati gdje se npr. mogu naći proizvodi za njihove ljubimce po akcijskim cijenama, pronaći druge vlasnike pasa ili najbližu veterinarsku ambulantu. Vlasnici pasa tako će lakše rješavati probleme, nedoumice, pa i zdravstvene poteškoće vezane uz svoje ljubimce. Istovremeno, dijelit će sadržaje, savjete i iskustva i tako graditi zajednicu korisnika s istim interesima.

Hand.js

Nezgodno je potražiti na mobitelu ili laptopu koji je sljedeći korak u receptu, ako su nam ruke prljave od pripremanja hrane. Zbog toga Darko Jurić radi na rješavanju ovog i sličnih problema – Hand.js je rješenje koje bi se ugradilo na pojedinu web stranicu te bi pomoću kamere detektiralo određenu pozu ruke. Nakon detektiranja poze uslijedila bi automatska akcija poput prelaska na sljedeći korak recepta. Rješenje bi imalo i različite druge primjene poput listanja slajdova prezentacije iz daljine uz pomoć gesti ruku, puštanje glazbe ili videa na stranicama s kolekcijom medija ili listanje kroz galerije slika. Najzanimljivije je što su mogućnosti neograničene – gotovo svaka web stranica mogla bi se obogatiti ovim dodatkom pa bi detektirane geste mogle biti od velike pomoći u raznim situacijama.

MladiRade

Jelena Penjin, Filip Grabovac i Tomo Karaula maturanti su s vrlo ambicioznom vizijom – svojim projektom MladiRade nastoje smanjiti stopu nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, proširiti kulturu rada uz obrazovanje te pomoći mladima u odabiru profesionalnog puta. Naime, tim razvija web stranicu sa specijaliziranim alatima na kojoj bi mladima na jednom mjestu bili dostupni oglasi za poslove, te bi stranica olakšala komunikaciju mladih i poslodavaca, kao i izbor posla. Budući da ponuda poslova za srednjoškolce i studente nije objedinjena na jednom mjestu, te su procesi za pronalazak posla učenicima i studentima nerijetko komplicirani, projekt MladiRade bi uvelike olakšao mladima da ostvare karijerne pomake.

neebee

Djeca s ADHD-om ili nekim od poremećaja iz spektra autizma imaju problem s nedostatkom pažnje. Nedostatak pažnje pak ograničava djetetovu fokusiranost na učenje, a bez učenja i interakcije s roditeljima i okolinom djeca predškolske dobi teško napreduju. Drugim riječima, uloga roditelja-terapeuta igra ključnu ulogu u napretku djeteta čak i uz profesionalne terapije. Zbog toga su Ana Kaić i Brigita Vilč razvile neebee – set od dvije interaktivne narukvice koji pomaže roditelju da lakše skrene djetetovu pažnju. Uz pomoć narukvice dijete od roditelja prima stimulaciju u obliku taktilnog impulsa, što pomaže u usmjeravanju djetetove pažnje. Roditelj time dobiva odličan alat za igru, ali i ranu intervenciju u svom domu, a djeci se osigurava sretnije i bezbrižnije djetinjstvo.

STREAM

Zahvaljujući brzom razvoju tehnologije, povezivanje i komunikacija su iznimno olakšani pa većinu svakodnevice provodimo u zatvorenim prostorima – uredima i školama. Istovremeno, smanjen je face-to-face socijalni kontakt kao i naša povezanost s prirodom što počinje negativno djelovati na ljudsko zdravlje. To je članove tima STREAM potaknulo na stvaranje rješenja koje koristi tri segmenta za jačanje inovativnog i uključivog društva. Naime, Tomislav Sučinjak, Valentina Hršak, Ana Mikleušević, Martina Gregov i Sunčica Vidulić-Vulelija projektom STREAM nude: coworking i coliving prostore, učenje za djecu na šumskim edukativnim stazama koje su povezane s visokotehnološkim rješenjima te proizvodnju hrane na principima biodinamičkog agrošumarstva. Svaki segment može djelovati zasebno, a međusobnom interakcijom stvorio bi se model pametnog sela nadomak urbanog područja.

Xoink

Smatrate da vaša djeca prečesto koriste mobitele? Lea Perić ima rješenje – aplikacija Xoink roditeljima omogućava ograničavanje vremena koje njihovo dijete provodi na mobilnom uređaju ili unutar određene aplikacije, a djeca to vrijeme mogu samostalno produžiti rješavajući pitanja iz kviza znanja unutar same aplikacije. Xoink omogućava djetetu da zaradi dodatne minute za korištenje mobitela odgovaranjem na pitanja koja su prilagođena njegovoj dobi i sadržaju kojeg uči u školi. Baza pitanja za kvizove sastoji se od preko 13 000 pitanja iz matematike, povijesti, biologije, zemljopisa, pravopisa, književnosti, opće kulture i sl. Xoink ne špijunira i ne kažnjava već pomaže graditi povjerenje u odnosu između roditelja i djeteta, nagrađuje i motivira.