Image for Događanja
Naslovnica

O nama

Kad je riječ o pitanjima iz područja digitalne transformacije, Algebra LAB je pravo mjesto za organizacije i pojedince koji imaju poslovni problem, zagonetku, ideju ili izazov, i žele ih pretvoriti u poslovnu strategiju, plan financiranja ili prijedlog za monetizaciju tehnološkog transfera.

Akademsko istraživanje daje snagu našim inovacijama u poslovanju i menadžmentu, koje mreža naših edukativnih inovacija prenosi dalje. Naš tehnološki poslovni inkubator inspiracija je i motivacija javnom i privatnom sektoru,  dok naša inovativna edukacijska mreža služi kao mjesto susreta privatnog i javnog sektora, te ih poziva na suradnju u rješavanju izazova digitalnog doba.

LABovci

Direktor

dr.sc. Leo Mršić

Leo je znanstveni suradnik, doktorirao je na području informacijskih znanosti s temom modeliranja sustava za podršku odlučivanju u složenim tržišnim uvjetima na katedri za informatologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na Oracleovoj akademiji dodatno se usavršavao u projektiranju informacijskih sustava, administraciji baza podataka i BI rješenja. Profesor je visoke škole, voditelj Katedre za analizu podataka na Visokom učilištu Algebra, te predavač na više drugih učilišta. Radi i kao stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva i informatike. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija, s radovima vezanim uz razne strane poslovanja (analiza učinkovitosti poslovanja, digitalni podaci i marketing, sustavi podrške odlučivanju, optimizacija organizacije, primjena napredne analitike u poslovanju). S kolegama iz područja podatkovne znanosti koautor je i suradnik na više knjiga, te više znanstvenih i stručnih radova iz područja primjene metoda poslovne inteligencije u poslovanju. Leo je član upravnog odbora HrOUG-a (Hrvatske udruge Oracle korisnika), udruge YES (Young Executives Society) Hrvatska, te Hrvatskog društva sudskih vještaka (HDSV).

Business Development Manager

dr. sc. Maja Brkljačić

Maja je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirala i doktorirala na Central European University u Budimpešti. Radila je kao istraživač na Institutu za humanističke znanosti (Institut für die Wissenschaften vom Menschen) u Beču, te kao projektni koordinator za Westfälische Wilhelms-Universität u Münsteru. Dobitnica je stipendije instituta Erich Maria Remarque na New York University i fondacije Alexander-von-Humboldt za rad na Freie Universitat Berlin. Radila je kao voditelj projekta na Central European University i kao gost-predavač na Northwestern University u SAD-u. Objavila je desetak znanstvenih radova. U ne-znanstvenom dijelu života, Maja je radila kao direktorica školskog programa u Školskoj knjizi, kao izvršna direktorica u Profilu, i kao voditeljica edukativnih programa za učenike u Algebri. Autorica je udžbenika i održala je brojna stručna predavanja i radionice.

.