Naš tim

DIREKTOR

dr.sc. Leo Mršić

Leo je znanstveni suradnik, doktorirao je na području informacijskih znanosti s temom modeliranja sustava za podršku odlučivanju u složenim tržišnim uvjetima na katedri za informatologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na Oracleovoj akademiji dodatno se usavršavao u projektiranju informacijskih sustava, administraciji baza podataka i BI rješenja. Profesor je visoke škole, voditelj Katedre za analizu podataka na Visokom učilištu Algebra, te predavač na više drugih učilišta. Radi i kao stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva i informatike. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija, s radovima vezanim uz razne strane poslovanja (analiza učinkovitosti poslovanja, digitalni podaci i marketing, sustavi podrške odlučivanju, optimizacija organizacije, primjena napredne analitike u poslovanju). S kolegama iz područja podatkovne znanosti koautor je i suradnik na više knjiga, te više znanstvenih i stručnih radova iz područja primjene metoda poslovne inteligencije u poslovanju. Leo je član upravnog odbora HrOUG-a (Hrvatske udruge Oracle korisnika), udruge YES (Young Executives Society) Hrvatska, te Hrvatskog društva sudskih vještaka (HDSV).

ZNANSTVENI SURADNIK

dr. sc. Hrvoje Jerković

Inženjer za analizu podataka i strojno učenje. Hrvoje radi na projektima iz područja znanosti o podacima, strojnom učenju, informacijskim sustavima i web aplikacijama. Predavač i istraživač u istraživačkom centru AlgebraLAB-a, koristi širok raspon metoda, tehnologija i projekata koji se odnose na podatkovnu znanost i ekonomiju podataka. Godine 2012. doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na području primijenjenog računarstva, s temom „Integracija sustava za učenje na daljinu i repozitorija digitalnih objekata“. Iskusan je u poučavanju IT kolegija i tečajeva uživo i putem Interneta, za domaću i međunarodnu publiku, studente i poslovne korisnike. Bogato iskustvo ima i u implementaciji informacijskih sustava, optimizaciji i integraciji sadržaja s raznim sustavima za upravljanje sadržajem. Vodio je projekte implementacije i/ili migracije sustava za e-učenje, instalacije i migracije raznih ERP sustava. Posjeduje bogato iskustvo u administriranju informacijskih sustava, savjetovanju oko optimizacije i IT sigurnosti, i implementaciji cloud tehnologija i usluga.

dr.sc. Ines Vlahović

Ines je znanstvenica u interdisciplinarnim područjima biofizike i bioinformatike. Doktorirala je fiziku na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom akademka Vladimira Paara. Tema njenog dokotskog rada bilo je istraživanje periodičnosti višeg reda u DNK sekvencama raznih organizama; od primata, čovjeka do organizama poput T.Castaneum kukca. Zahvaljujući interdisciplinarnosti svog područja rada, osim na istraživačkim projektima Hrvatske zaklade za znanost u području istraživanja DNK sekvenci, sudjeluje i na raznima projektima vezanim uz podatkovnu znanost, a također i na projektima izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u sklopu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Članica je raznih profesionalnih i stručnih društava poput Biofizičkog društva, Vijeća za znanost i obrazovanje, HAZU, Odbora za primijenjenu genomiku, HAZU. Sudjeluje u izradi razvoja strategija za biotehnologiju i biomedicinu. Tokom svojeg predavačkog i asistentskog rada držala je nastavu u velikom rasponu predmeta iz područja fizike i informatike.

ZNANSTVENI SURADNIK

Boris Agatić

Boris je informatičar i poduzetnik. Područja s kojima se bavi su održavanje informatičkih sustava, sistemsko administriranje, digitalni marketing, web dizajn, dizajn korisničkog iskustva, web i softverski razvoj, te edukacija. Od 2010. godine specijalizirao se za web & front-end razvoj. Zadnje tri godine posebno intenzivno specijalizira se za područje blockchain tehnologije. Održava radionice i educira polaznike o kriptovalutama, blockchainu i pametnim ugovorima. Piše blog na web stranici
www.bitcoin-radionica.com.

ZNANSTVENI SURADNIK

Zdravko Kunić

Zdravko je iskusni tehnološki stručnjak, poduzetnik i podatkovni znanstvenik. Kao ekspert u područjima sustava za potporu odlučivanju, računalnog modeliranja, vizualizacije informacija i profesionalne mikroelektronike dizajnirao je specijalizirane informacijske sustave, baze podataka i modele u domeni osiguranja, telekomunikacija, javne uprave, meteorologije, kulture i upravljanja prometom, te vodio niz razvojnih projekata na području informacijskih tehnologija i industrijske elektronike. Na Visokom učilištu Algebra radi kao nastavnik na kolegijima o strojnom učenju, vizualizaciji informacija, potpori poslovnom odlučivanju i marketinškim strategijama temeljenima na podacima.