Image for Kids in Clouds projekt – novi pomaci u vidu testiranja digitalnih edukativnih materijala za učitelje!
Naslovnica

Kids in Clouds projekt – novi pomaci u vidu testiranja digitalnih edukativnih materijala za učitelje!

Projekt Kids in Clouds u sklopu Erasmus+ programa usmjeren je ka edukaciji učitelja i učenika o načinima korištenja alata u 'cloudu' i osnaživanjem učitelja i učenika za implementaciju 'cloud-computing' načina rada. Projektni su partneri već izradili digitalne edukativne materijale za učitelje, a na Transnacionalnom sastanku u Bugarskoj osmislili su kako će kreirane materijale testirati i time provjeriti njihovu kvalitetu i učinkovitost.

Kids in Clouds projektni partneri izradili su preko 170 digitalnih edukativnih materijala za učitelje koji prikazuju načine korištenja pojedinih besplatnih online cloud alata. Materijali obuhvaćaju zanimljive videozapise o korištenju cloud alata u nastavi, dostupni su na tri jezika te su spremni za pregled i besplatno preuzimanje u online repozitoriju.

Kako bi osmislili učinkovit način testiranja kreiranih edukativnih materijala, projektni su partneri organizirali Transnacionalni sastanak u Bugarskoj u studenome 2021. g. Domaćin sastanka bila je škola SU Sv. Sv. Ćirila i Metoda iz Smoljana u Bugarskoj. Predstavnici ostalih projektnih partnera sastanku su se većinom pridružili uživo, a dio je sudionika prisustvovalo online. Tijekom projektnih sastanaka održanih 10. i 11. studenoga 2021., partneri su analizirali moguće metode testiranja materijala i odlučili se za najpovoljniji način implementacije pilot procesa.

Naime, pilot proces, odnosno testiranje kreiranih edukativnih materijala za učitelje, odvijat će se istovremeno u četiri škole uključene u projekt – SU Sv. Sv. Ćirila i Metoda (Bugarska), Osnovnoj školi Ludina i Osnovnoj školi Horvati (Hrvatska) te u College Jules Reydellet (Francuska). Preko 30 učitelja iz navedenih škola imat će priliku proširiti znanje o korištenju cloud alata uz pomoć repozitorija, a zatim će se i sami okušati u izradi interaktivnih kvizova i prezentacija te korištenju različitih kolaboracijskih alata.

Projektni će partneri uz pomoć anketa prikupiti mišljenja učitelja o kreiranim materijalima te iznimno vrijedne sugestije za eventualno poboljšanje online repozitorija. Time će partneri osigurati visoku kvalitetu edukativnih materijala koji su besplatno dostupni svim učiteljima zainteresiranim za stjecanje uvida u nove metode poučavanja i rada s učenicima. Naime, edukativni materijali pripremljeni su na način da mogu biti korisni svim učiteljima, bez obzira koji predmet poučavaju i neovisno o njihovom prethodnom poznavanju cloud alata. Posljedično, učitelji će lakše pomoći učenicima prilikom korištenja alata u cloudu.

Konačno, Transnacionalni sastanak partnera u Bugarskoj na kojem je osmišljen pilot proces bio je iznimno produktivan i poticajan. Zbog restrikcija vezanih uz pandemiju, projektni partneri prvi su se put uživo sastali upravo na ovom sastanku, godinu dana od početka projekta. Zahvaljujemo kolegama iz škole SU Sv. Sv. Ćirila i Metoda, Smoljan na organizaciji sastanka te svim projektnim partnerima na odličnoj suradnji od početka projekta. Redovito ćemo izvještavati o rezultatima pilot procesa, kao i ostalim postignućima projekta!

Detaljne informacije o projektu možete pronaći na https://www.kidsinclouds.eu/

#KidsinClouds #Erasmus+

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas